EL: Vi skal finde penge til Dansehallerne

DANS: Der skal hurtigst muligt findes en løsning på Dansehallernes budgetproblemer, så de fortsat kan levere danseundervisning til landets børn og unge. Det mener Enhedslisten, som nu vil tage spørgsmålet op med kulturministeren. Det er dog uvist, hvor pengene skal findes henne.
Fra Dansehallernes forestilling "People".
Fra Dansehallernes forestilling "People".Foto: Søren Meisner
Per Bang Thomsen
Det er stærkt problematisk, at der endnu ikke er fundet en løsning på Dansehallernes langstrakte budgetkrise. Det mener Jørgen Arbo-Bæhr, kulturordfører for Enhedslisten, som nu vil tage sagen op med kulturminister Marianne Jelved (R).

Dansehallerne er nemlig pålagt fra statens side at "levere kvalitetsformidling af dans til børn og unge i hele landet". Midlerne til de aktiviteter er hidtil kommet fra Statens Kunstråds Scenekunstudvalg - som fra årsskiftet skiftede navn til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Men i forbindelse med den seneste uddeling blev støtten til Dansehallernes aktiviteter i 2014 mere end halveret i forhold til året før. I 2013 fik de 2,2 millioner kroner i støtte til aktiviteterne, mens det beløb faldt til 800.000 i 2014.

Det har nu ført til, at danseinstitutionen ikke længere kan levere de aktiviteter, som den egentlig er forpligtiget til. Derudover har det skabt usikkerhed om den langsigtede planlægning af Dansehallernes børne- og ungeaktiviteter.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00