Flere penge til rytmisk musik i Jylland

TILSKUD: Hovedstadens elektroniske musik og skæve rock mister penge, mens den rytmiske musik i Jylland styrkes. Statens Kunstfond har udpeget 19 regionale spillesteder frem til 2020. * Rettelse tilføjet.

To københavnske spillesteder mister status som regionale spillesteder. I stedet sendes penge og status til nye spillesteder i Randers og Thy.
To københavnske spillesteder mister status som regionale spillesteder. I stedet sendes penge og status til nye spillesteder i Randers og Thy.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Vi har haft et stærkt og overbevisende ansøgerfelt, der viser, at interessen for den levende musik vokser og gror over hele landet.

Bente Dahl
Formand for Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik

Endnu engang må kulturen i København vinke farvel til en del af de statslige støttekroner, som i stedet skal sendes til Jylland for at styrke det kunstneriske niveau i hele landet.

Denne gang er det dog ikke regeringen med kulturminister Bertel Haarder (V) i spidsen, der omfordeler de statslige støttemidler, som han tidligere har gjort det med støtte til regionale kultursamarbejder og teatrene.

Omfordelingen er derimod et udtryk for Statens Kunstfonds nye udpegning af 19 regionale spillesteder, der skal sikre regionale kraftcentre og udvikling af den rytmiske livemusik på højt niveau i hele landet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00