Haarder satser på talent frem for køn

ÆNDRING: De danske spillesteder skal alligevel ikke registrere og indberette, hvad de gør for at få flere kvindelige kunstnere på scenen. Kulturminister Bertel Haarder vil satse på talentudvikling i stedet for "kønsregistreringsbureaukrati".

Et af Marianne Jelveds sidste omdiskuterede politiske initiativer som kulturminister var at få vedtaget en musikhandlingsplan, der blandt andet skulle sætte ind mod den den danske musikscenes kønsmæssige skævheder, der medfører langt flere mænd end kvinder blandt de optrædende kunstnere.

Det har kulturminister Bertel Haarder (V) nu lavet om på med et pennestrøg i en ny aftale om en musikhandlingsplan med de øvrige blå partier. Marianne Jelveds musikhandlingsplan "Mere musik fra en stærk fødekæde" afløses dermed af Bertel Haarders plan "Talent forpligter".

”Marianne Jelved indførte jo et kønsregistreringsbureaukrati, og det har jeg fjernet alle steder. Mit synspunkt er, at det er kvaliteten og intet andet, vi skal gå efter,” sagde Bertel Haarder forleden, da han offentliggjorde musikhandlingsplanen.

Login