Hestesporten må gå tiggergang

OVERLEVELSESKAMP: Dansk hestevæddeløbssport kæmper for livet, efter at Folketinget har besluttet at mindske sportens del af tipsmidlerne med 30 mio. kr. Nu må hestesporten gå tiggergang til de ni kommuner med trav- og galopbaner, og hvis de ikke spytter i kassen hurtigst muligt, trues baner af lukning og sporten på sin eksistens.

Dansk hestesport er truet på sin eksistens - og må nu gå tiggergang til kommuner med trav- og galopbaner for at skaffe penge til at overleve de næste to år.
Dansk hestesport er truet på sin eksistens - og må nu gå tiggergang til kommuner med trav- og galopbaner for at skaffe penge til at overleve de næste to år.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Det er ikke så let. Det er jo ikke en idræt, der ligefrem flyder i penge. Man kan godt sige, at klokken er fem minutter i tolv.

Erik Jacobsen
Formand for Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond
Fakta
Ni kommuner, der er hjemsted for landets hestevæddeløbsbaner, har modtaget brev fra Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond med en bøn om en akut tilførsel af sammenlagt over 27 mio. kr. de næste to år. Hvis det ikke sker, trues baner af lukning - og sporten på sin eksistens. Kommunerne, der har modtaget brevet, er: Aarhus, Aalborg, Skive, Billund, Bornholm, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Guldborgsund og Odense.

I en sidste slutspurt må dansk hestevæddeløbssport nu gå tiggergang til hjemkommunerne i et håb om, at de akut vil spytte i kassen for at sikre sportens overlevelse bare i de næste par år.

Det er nemlig livsnødvendigt med ”substantiel, lokal støtte” hurtigst muligt, hvis alle væddeløbsbaner skal bestå, hedder det i enslydende breve fra Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond til de ni kommuner med trav- og galopbaner i Danmark.

Til sammen beder hestevæddeløbssporten kommunerne om at bidrage med over 27 mio. kr. de næste to år for at sikre den fortsatte eksistens af dansk hestevæddeløb.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00