Hvem skal være Jelveds højre hånd?

BAGGRUND: Kulturministeriet er på jagt efter en ny departementschef, og der er brug for en erfaren embedsmand, der kender det politiske spil, og som har et godt forhold til Finansministeriet. Men der mangler kvindelige departementschefer, og det kan spille ind på valget, lyder det.
Kulturministeriet er på jagt efter en ny departementschef, og der er flere kriterier, personen skal kunne leve op til.
Kulturministeriet er på jagt efter en ny departementschef, og der er flere kriterier, personen skal kunne leve op til.Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Per Bang Thomsen

Den kommende departementschef skal selvfølgelig leve op til de formelle krav, og personen skal kunne drive et ministerium som den organisation, det er. Men det skal også være en person, som holder af kulturen, og som har en forståelse for, hvor dynamisk og komplekst området er.

Uffe Elbæk (Løsgænger)
Forhenværende kulturminister
Hvem skal holde styr på, at de offentlige kulturmilliarder fremover bliver forvaltet korrekt? Og hvem skal agere højre hånd for kulturminister Marianne Jelved (R), når hun skal føre sine politiske tanker ud i livet?

Det er spørgsmålene, som centraladministrationens topfolk for tiden prøver at finde svar på. Den forhenværende departementschef Karoline Prien Kjeldsen valgte i begyndelsen af september at træde tilbage på grund af sygdom, og det har efterladt et tomrum i ministeriet på Gammel Strand.

Jobbet er ikke blevet slået formelt op endnu, og der ikke sluppet noget ud om, hvilken type departementschef man går efter.

Altinget | Kultur har talt med en række kilder - både til citat og til baggrund - der kender til hverdagen i både Kulturministeriet og på Christiansborg.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00