Hvorfor kan man ikke vinde et valg på kulturen?

BAGGRUND: Kulturen betyder ifølge en ny meningsmåling stort set intet for, hvem vi vil stemme på ved næste folketingsvalg. Kulturpolitikken er blevet glemt af både befolkningen og politikerne, lyder det fra en kulturpolitisk ekspert. Men hvorfor betyder kunsten og kulturen intet for vores kryds?

Danskerne prioriterer ikke kulturen, når de skal sætte deres folketingskryds, og derfor bliver det næppe teatrene, museerne og bibliotekerne, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer til at debattere, når hun inden for det næste års tid skal prøve at genvinde magten.<br>
Danskerne prioriterer ikke kulturen, når de skal sætte deres folketingskryds, og derfor bliver det næppe teatrene, museerne og bibliotekerne, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kommer til at debattere, når hun inden for det næste års tid skal prøve at genvinde magten.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Per Bang Thomsen

Kulturpolitikken er blevet glemt af både befolkningen og politikerne. Den lever sit eget, stille liv på sine egne sider i avisen uden markante udsving eller stor offentlig debat.

Dorte Skot-Hansen
Centerleder for Center for Kulturpolitiske Studier ved Københavns Universitet

Det bliver næppe millionbevillingerne til Det Kongelige Teater, lokalmuseernes fremtid eller bibliotekernes rolle for samfundsudviklingen, der kommer til at fylde, når Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) inden for det næste års tid vil tørne sammen i valgkampsduellerne.

Kunsten og kulturen betyder stort set intet for, hvem vi vil have til at lede vores land. 

Det viser en ny meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget som optakt til det kommende folketingsvalg.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00