International pris til SMK

KORT NYT: Statens Museum for Kunst har vundet årets Children in Museum Award 2014 i Bologna. Marianne Grymer Bargeman, leder af Børn og Unge-enheden, glæder sig over prisen.

Vi ønsker med vores børneudstillinger at indgyde børn mod til at reflektere over emner, som er svære, forunderlige og udfordrende. 

Marianne Grymer Bargeman
Leder af Børn og Unge-enheden
Fakta

Om Children in Museums Award
Children in Museums-prisen blev etableret i 2012 af det Europæiske Museumsakademi og børnemuseernes internationale organisation Hands On! International.

Formålet med prisen er at anerkende fremragende arbejde på museer rundt om i verden samt sprede nye tilgange og idéer inden for området.


Kilde: smk.dk

Statens Museum for Kunst var oppe imod 11 museer fra hele verden om at vinde årets Children in Museum Award 2014 i Bologna. Alligevel var det en enig jury, der pegede på Marianne Grymer Bargeman og SMK som vinder af prisen.

Det blev fremhævet, at museets professionelle og systematiske arbejde med at formidle kunsten gennem udstillinger, workshops og andet materiale til børn er enestående for et kunstmuseum. Museet blev også rost for at gøre en stor indsats for at evaluere og dokumentere arbejdet med børnene, så andre museer kan få glæde af SMK’s viden og erfaringer med målgruppen. Det skriver Statens Museum for Kunst i en pressemeddelelse. 

Marianne Grymer Bargeman, der er leder af Børn og Unge-enheden, glæder sig over anerkendelsen, som hun ser som et resultat af museets insisteren på at tage børnene seriøst som en målgruppe på lige fod med museets andre målgrupper. 

0:000:00