Joy Mogensen: Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen

ORLOV: Kulturminister Joy Mogensen (S) har den seneste måned været på orlov efter at have mistet sit barn. Hun vender tilbage, når sorgen ikke fylder for meget, skriver hun på Facebook.

Kulturminister Joy Mogensen (S) tager for første gang bladet fra munden, efter hun for en måned siden mistede sin datter, der døde kort før fødslen.

På Facebook sender hun blandt andet tak til de mange donationer, der på hendes opfordring er givet til Landsforeningen Spædbarnsdød i datterens navn. Donationerne har senest rundet 200.000 kroner.

Joy Mogensen sender samtidig en tak til sine politiske med- og modspillere, der har set bort fra politiske uoverensstemmelser.

"Jeg vil gerne takke mine kollegaer i Folketinget for de mange hilsner. At selv politiske modstandere, jeg endnu ikke har mødt, har strakt hånden ud i støtte, synes jeg, siger noget meget fint om det danske demokratis repræsentanter," skriver hun.

Ministeren gik på orlov torsdag den 4. oktober - samme dag som Folketingets holdt åbningsdebat. Siden har Rasmus Prehn (S) været vikarierende kulturminister. Hvornår Joy Mogensen vender tilbage på kontoret i Nybroegade er fortsat uvist, men på Facebook, skriver hun følgende:

"Til min datters bisættelse sagde en klog kone, at sorg ikke er noget, man skal overstå, ikke er noget man skal ud på den anden side af. Det vil altid være der. Men den bliver ikke ved at fylde det hele. Når sorgen ikke fylder for meget, kommer jeg på arbejde igen."

Forrige artikel Fotoreportage fra 24syvs sidste timer: Smøger, heltekvad og en skarp til Messerschmidt Fotoreportage fra 24syvs sidste timer: Smøger, heltekvad og en skarp til Messerschmidt Næste artikel Enhedslisten: Rigsrevisionen skal kulegrave Radio24syv-sag Enhedslisten: Rigsrevisionen skal kulegrave Radio24syv-sag