K fik ikke afsat flere penge til kulturen

FINANSLOV: De Konservatives drømme om ekstra millioner til kulturen druknede i realpolitik og taktik, da partiet onsdag aften indgik finanslovsaftale med regeringen og Venstre. Ærgerligt, lyder det fra Fregatten Jylland, som havde håbet på støtte til at bevare det gamle krigsskib.
Konservative fik ikke afsat én ekstra krone til kulturen i forbindelse med finanslovsaftalen.
Konservative fik ikke afsat én ekstra krone til kulturen i forbindelse med finanslovsaftalen. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Der var ingen lydhørhed over for at afsætte flere penge til kulturen.

Lars Barfoed (K)
Kulturordfører og partiformand
150 millioner kroner ekstra om året til kulturen.

Så meget ville den konservative partiformand og kulturordfører, Lars Barfoed, afsætte til området på næste års finanslov for blot et par uger siden.

De mange ekstra millioner skulle blandt andet bruges på at støtte store kulturarvsinstitutioner som Statens Museum for Kunst og Det Kongelige Teater, sikre en bedre internationalisering af dansk kunst- og kulturliv samt bevare fortidsminder og Fregatten Jylland, der er ved at rådne op grund af vind og vejr.

Men da han tirsdag aften indgik finanslovsaftalen for 2014 med regeringen og Venstre, blev der ikke afsat så meget som én ekstra krone til kulturen. I stedet blev der fundet penge til at fremrykke en række afgiftslettelser, til en ny naturfond og til en letbane i Odense.

0:000:00