K: Vi skal fortsat overveje prisregulering af bogmarkedet

BØGER: Selvom liberaliseringen af bogmarkedet har fået danskerne til at købe flere bøger, så mener Konservatives Lars Barfoed fortsat, at man skal overveje prisregulering af bogmarkedet. Socialdemokraterne afviser.
Lars Barfoed (K) frygter, at liberaliseringen af bogmarkedet vil skade den smalle litteratur i Danmark.
Lars Barfoed (K) frygter, at liberaliseringen af bogmarkedet vil skade den smalle litteratur i Danmark. Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Som udgangspunkt ønsker jeg ikke regler, og jeg vil helst have, at markedet klarer tingene selv. Men man kan bare ikke reducere kultur- og litteraturpolitik til noget, der alene handler om salg og økonomi.

Lars Barfoed (K)
Formand og kulturordfører
Det kan godt være, at liberaliseringen af bogmarkedet har ført til et stigende bogsalg og faldende priser. Men ifølge Lars Barfoed, formand for de Konservative og kulturordfører for partiet, er det ikke ensbetydende med, at det danske bogmarked har det godt.

Lars Barfoed frygter for især den smalle litteratur, som han mener kan blive klemt i udviklingen. Derfor er han også åben for at se på måder, man kan prisregulere markedet på. Eksempelvis ved at indføre faste bogpriser i en periode efter udgivelsen, som bogbranchen selv har slået på tromme for.

"Som udgangspunkt ønsker jeg ikke regler, og jeg vil helst have, at markedet klarer tingene selv. Men man kan bare ikke reducere kultur- og litteraturpolitik til noget, der alene handler om salg og økonomi. Det handler derimod om at bevare vores danske kulturelle værdier, vores sprog og litteratur, og jeg er bekymret for, hvad udviklingen på bogmarkedet betyder for især den smalle litteratur," siger Lars Barfoed.

Han er derfor åben for at se på, om der på sigt kunne blive brug for tiltag for at fremtidssikre dansk litteratur.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00