Københavnerfestival vil lave ny kulturkanon

KANONISERING: Kulturfestivalen Golden Days udskriver i forbindelse med Københavns kommende 850-årsjubilæum en Københavnerkanon, hvor danskerne skal være med til at udvælge ti centrale københavnske genstande eller værdier.

Efter tidligere kulturminister Bertel Haarders (V) Danmarkskanon med ti centrale værdier for Danmark, er tiden nu kommer til, at landets hovedstad nu også skal kanoniseres.

Det er kulturfestivalen Golden Days, der nu vil finde ti centrale københavnske genstande eller værdier, som skal samles i en Københavnerkanon. Initiativet er taget af festivalen i anledning af byen 850-årsjubilæum.

Ligesom med Danmarkskanonen skal danskerne inddrages i processen med at finde de centrale københavnske genstande og værdier. I første omgang sker det ved, at man i løbet af vinteren kan indsende sit bud på, hvad der skal være med i Københavnerkanonen. Herefter vil et ekspertudvalg udvælge 20 bidrag, som sendes til åben, digital afstemning i befolkningen. Den færdig kanon præsenteres under Golden Days 2017 i september.

Login