Kronik: Nikoline – Danmark er et defekt demokrati 

KRONIK: Min intention med videoen “Flertallet er dumme” er at skabe debat om Danmarks skrantende demokrati og Folketingets milliardtab. Men både medier og politikere har valgt at reducere debatten til irrelevant sensationalisme om, hvorvidt jeg opfordrer til vold, skriver rapperen Nikoline.

Enten har man ytringsfrihed, eller også har man ikke
Lad mig starte med at lukke diskussionen om, hvorvidt min video er en opfordring til vold. På dansk anvender vi billedsproget “at skyde med skarpt/skyde til måls på” til at udtrykke, når nogen kommer med skarp kritik af noget. I den sammenhæng er symbolikken i min video ret klar: Patronerne er symbolet på mine ord, og skydeskiverne viser, hvem jeg rammer. Video og tekst hænger sammen. 
 
Alligevel har DF's kulturordfører Alex Ahrendtsen kaldt videoen for ulovlig med udtalelser som “hun opfordrer til vold og mord”. Udover, at det er en absurd og banal videoanalyse, så er det også faktuelt forkert.

Politiet har været i medierne og sige, at der ikke er noget ulovligt ved videoen, og nogle af Danmarks bedste jurister på området, heriblandt Asger Thylstrup og Jacob Mchangama, har offentligt cementeret, at jeg, ligesom alle andre, har ytringsfrihed og således er beskyttet af både Grundlovens §77 og Menneskerettighedserklæringens §10. 
 
Det er ikke til at regne ud, om DF's Alex Ahrendtsen er decideret dum, hyklerisk eller bare ekstremt populistisk i forsøget på at twiste medier og folkeopinion. Eksempelvis udtaler Ahrendtsen i sagen om svenske Dan Park sig helt principielt i ytringsfrihedens favør: “Danmark skal få Sverige til at vågne op. De er et håbløst land: Enten har man ytringsfrihed og retten til at udstille, eller også har man det ikke". Alex Ahrendtsen bør overveje at få tatoveret dette mantra i panden på sig selv: Enten har man ytringsfrihed, eller også har man ikke. 
 
Demokratiet skranter og frihed er en tom floskel 
Videoen “Flertallet er dumme” er et opråb om det, jeg opfatter som et skrantende demokrati i Danmark og vesten. Både Folketinget og “de krænkede” i den offentlige debat demonstrerer dagligt et hyklerisk forhold til ytringsfriheden. Alle vil tilsyneladende have ytringsfrihed for dem selv, mens de samtidig vil reducere ytringsfriheden for dem, som mener noget andet.

I en tid, hvor Danmark sammen med USA bomber hele den arabiske verden med demokrati og frihed som paroler, er det afgørende at få en omfattende og almenfolkelig debat om, hvad ytringsfrihed og demokrati er. Og om vi overhovedet har det. Netop dette er temaet for min video. 

Samtidig er lighed for loven ikke længere en realitet. Med Panama og Paradise Papers har vi set, at mangemillionærer og multinationale selskaber kan undvige Skat med bankernes assistance, alt imens den almindelige dansker er underlagt verdens største skattetryk. EFI-skandalen og Dong Energy-aktiesalget til Goldman Sachs er også oplagte eksempler.

Når en læge fejler, eller en ingeniør bygger en bro, der kollapser, bliver de stillet til regnskab med bøde og eventuelt fængsel, men når Folketinget, røde som blå, smider dine og mine penge væk igennem Skat og Dong, så sker der ingenting. Ingen bliver stillet til ansvar. Og folket har ingen reelle sanktionsmuligheder. De kan sætte kryds hvert fjerde år på nogen, som siger ét og gør noget andet. Medbestemmelse bliver en farce, og folket reagerer med apati. 

Princippet om, at “din frihed stopper der, hvor min starter”, har siden indførelsen af Grundloven i 1849 været pejlemærke for dansk lovgivning, men de sidste årtier har indførelsen af alt fra sundhedsfacisme, terrorpakker, masseovervågning og så videre vist os, at Folketinget mere og mere saboterer de liberale frihedsrettigheder, som ligger til grund for alle vestlige demokratier. 
 
Medierne lefler for politikernes dagsorden 
Mediernes opgave er at være demokratiets vagthund, men de har alt for længe været en logrende chihuahua, der halser ivrigt efter enhvert kødben, politikerne kaster til dem. Da DR2 ringede mig op for at invitere mig ind og debattere kunststøtte med Alex Ahrendtsen, afviste jeg dem med ordene: “I kan ringe til mig, når I har en politiker, som er relevant for min video – det vil sige Bjarne Corydon, nogle af EFI skatteministrene eller en justitsminister, som kan forklare os danskere, hvordan Folketinget kollektivt kan blive ved med at skylle milliarder ud i lokummet, uden at nogen bliver stillet til regnskab med bøde eller fængsel.” 

DR2 afviste, at politikerne nogensinde ville stille op til sådan noget, og akkurat der har vi problemet. Hverken politikere eller medier er parate til at debattere de reelle demokratiske problemer, som min video sætter fokus på, og de vælger i stedet den nemme løsning – at fokusere på det sensationelle.

Mine pointer bliver kun forstærket af, at jeg qua mine ytringer ender på mediernes fiktive anklagebænk, imens de politikere, jeg søger et opgør med, ikke bliver stillet til regnskab for deres eklatante tjenesteforseelser. 
 
Diagnose af et defekt demokrati 
Hykleriet er ikke kun tydeligt hos DF. De røde vil have sundhedsfascisme og forbyde ord som “neger”, imens de blå har indført Offentlighedslov og terrorpakker.

Det liberale demokrati og vores Grundlovssikrede frihedsrettigheder (heriblandt ytringsfriheden) har længe været under angreb fra hele Folketinget, og imens jeg protesterer, virker medierne og flertallet alarmerende ligeglade. Således er både min video og reaktionerne på den diagnosen af et defekt demokrati.

Forrige artikel Bibliotekarer: Faglighed og værdier gør forskellen i fremtidens bibliotek Bibliotekarer: Faglighed og værdier gør forskellen i fremtidens bibliotek Næste artikel Forfatter: Fokus på samlingerne er bibliotekernes vej ud af krisen Forfatter: Fokus på samlingerne er bibliotekernes vej ud af krisen
 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Venstrepopulisme

  Hvis ikke vort demokrati fungerede, var din såkaldte video aldrig kommet videre, ligesom din kronik - så jo, vort demokrati lever i bedste velgående. Men selvfølgelig, modsat andre styreformer, altid til diskussion.
  PS. Hvem er det lige, der er såkaldt populistisk?

 • Anmeld

  Freja Larsen · Cand.polit

  Nikoline rammer plet

  Steffen du har tydeligvis ikke læst debatindlægget. Alle Nikolines argumenter er spot on og partineutrale, men du er åbenbart så frigid i din pensionistalder, at du ikke er til at nå uanset data, fakta og argumenter. Du evner tydeligvis ikke kritisk tænkning, og dine holdninger hænger ikke sammen med virkeligheden. Faktum er bare at Skattekommisionen lige har konkluderet, at INGEN er ansvarlige for de mange tabte milliarder, og sammensat med den lige så absurde afgørende i Tibet-sagen, hvor Udenrigsministeriet gik fri og fik tørret hele ansvaret af på nogle nedre rangerende politikfolk, så er det rimelig tydeligt, at det danske demokrati ikke fungerer. Meritokrati er helt afgørende for at vestlige (kapitalistiske) demokratier kan fungere, men når de uduelige og korrupte ikke bliver straffet for deres forseelser (så længe de har jakkesæt på) så ramler meritokratiet. Demokrati og ytringsfrihed er ikke bare at få tilladelse til at protestere. Det er også at live hørt. Og lige nu bliver enhver protest overhørt jf. de manglende konsekvenser af at skide på befolkningen. I øvrigt kan det at vi alle sammen har 1 stemme ved valg være ligegyldigt, når partierne programmer er så påvirket af, store virksomheders pengedonationer. Hvis du har 1 stemme og Mærsk CEO har 1 stemme, men Mærsk samtidig smider millioner efter et parti, hvem har så mest indflydelse i vores "demokrati"?

 • Anmeld

  V. Hansen

  Flot skrevet

  Sjældent har jeg hørt den faktiske virkelighed udtrykt så konkret og så sand. Endda i en overordentlig god tone. Tak for det, og gid i det mindste medierne ville erkende deres svigt, så ville Alex Ahrendtsen og DF nok også blive lidt mere selvkritiske, når de uhæmmet fordrejer enhver handling, der kan bruges politisk. Ikke alle “ofre” for deres misbrug, har energien til at replicere så flot som Nikoline, der ovenikøbet formår at være konstruktiv samtidig.

 • Anmeld

  Jens Mindegaard

  Statsministermøde med Nikoline - nu

  DR2 eller andre: Få den liberale Statsminister til at forklare Nikoline og os om vejen til at stoppe milliardernes skatteflugt. Hvorfor er Skatteministeriet nedprioriteret, når større fokus og investering deri kunne tjene sig selv ind mange gange ?

 • Anmeld

  Børge Hansen

  Aflusning

  Freja Larsen:"Steffen du har tydeligvis ikke læst debatindlægget. Alle Nikolines argumenter er spot on og partineutrale, men du er åbenbart så frigid i din pensionistalder....."
  Hvordan kommer vi videre efter sådan en svada? Et beskedent håb er, at debattonen må hæve sig lidt!

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Frigid pensionist

  Ingen grænser?

  Undskyld mig, men har jeg virkelig generet dig personligt......? Men ok, hvis det er i overensstemmelse med Altingets linje, så må det jo være sådan......., personligt ville jeg dog ikke selv synke så lavt!

 • Anmeld

  B. Rasmussen

  Min mening.

  Årsagen til indlægget må vel søges i den kendsgerning at vore politikere og embedsmænd simpelthen ikke magter at løse deres opgaver!!!

 • Anmeld

  Flemming Bock

  Afsporing

  Godt gået - efter 7 debatindlæg døde den demokratiske proces i en fornærmet strid om debatform.

 • Anmeld

  Børge Hansen

  Afsporing

  Den demokratiske proces flader vel ikke ud, fordi man insisterer på at debattens indpakning skal være ordentlig. Der er masser af plads i tråden....

 • Anmeld

  Helge Smith

  Vi HAR jo et svar - hvis vi virkelig vil.

  Pu ha. Jeg har lige set Nikolines video. Det tager lige nogle sekunder at komme sig, men jeg tilhører også en anden generation. Brug nu nogle minutter på at se den og tænk så over den!
  Faktisk er vi på http://www.borgertinget.dk/ allerede i gang med et svar. Vi er i fuld gang med at samle stillere og vi venter på en godkendelse fra Indenrigsministeriet i løbet af ugen.
  Borgertinget er IKKE et politisk parti, det følger bare den demokratiske vej til et svar på alt det, Nikoline fremhæver.
  Nikoline må meget gerne kontakte os. Jeg vil spørge, om vi må henvise til hendes video.

 • Anmeld

  Gert Johansen · Arkitekt

  Flot video

  Nikoline har skabt en flot og meget præcis video. Bedre kan det ikke siges.

 • Anmeld

  Steen Olesen · Gammel 68'er

  Godt indspark, Nikoline!

  Selvom jeg tilhører en helt anden generation vil jeg gerne sige TAK til Nikoline for en dejligt respektløst indlæg. Du rammer sømmet lige på hovedet. Det er herligt at se unge mennesker deltage i den offentlige debat - og med slagkraft.
  Om selve tonen her i svarene blot dette.
  Freja Larsen er helt ude i tovene med sine personangreb på Steffen Rasmussen. Hvad har et udtryk som "frigid" dog at gøre i en seriøs debat?
  Det ødelægger faktisk Frejas ellers gode pointer, som jeg er helt enig i.
  Og - Steffen Rasmussen (er du det tidligere FT-medlem for C - og tidligere luftkaptajn) ?- du er jo heller ikke helt appelsinfri, vel?
  Du ER faktisk sunket så lavt! Du kalder Nikoline en populist, fordi hun påpeger, at samfundet har mistet over 100 milliarder på den håbløse nedskæring af Skat, som Anders Fogh Rasmussen udførte.
  Selve hendes udsagn forholder du dig ikke til. Underligt nok.

 • Anmeld

  Stephen Louis Van Komen · Økonomisk slave

  Stor kunst

  Nikoline beskriver virkelig godt den blanding af vrede, frustration og afmagt som jeg går med. Jeg tænker ofte på hvornår vi som befolkning siger stop, jeg tænker på hvad bliver dråben der får glasset til at flyde over, og jeg tænker på hvilken midler man kan tage i brug for at få sat en stopper for den ansvarsløshed, der kommer med at være en regering.
  Jeg spørger også mig selv hvad har vi gjort som befolkning siden vores politikker konstant kriminaliserer sin befolkning.
  Jeg må sige at hvis landet var styret at en mafia ville meget give mere mening, men det styres jo af neoliberalisme, så det er nok bare mig der har svært ved at se forskellen, eller er det...?

 • Anmeld

  Helge Smith

  Kan I ikke godt OGSÅ læse andres indlæg?

  Jeg synes f.eks. selv, at vi ahr et godt svar.
  Frustrationer er der nok af. Skal vi ikke også diskutere løsninger?

 • Anmeld

  Jens-Erik Slengerich · Pensionist

  Det en politiker kan

  Nikoline har helt ret, salg af Dong, der fik en minister en god stilling bagefter,
  var det betaling, eller en tak fra Goldman Sachs.
  Jeg vil ikke sige at vores politikere er korrupte, men de stinker langt væk.
  Vi kan se det med købet af de nye jagerfly fra United Bluf, de er ikke engang de bedste, men de er de dyreste, plus at vi skal betale for luftforsvaret i United Bluf, ved at vi ikke får 7 maskiner, de skal blive derovre.
  Hvor meget har diverse partikasser modtaget i tilskud fra United Bluf.
  Det eneste en politiker kan er at lyve, stjæle og bedrage

 • Anmeld

  Stephen Louis Van Komen · Økonomisk slave

  Det kan da godt være at vi har et svar

  Se nu er jeg helt ligeglad med det ordskvalder jeg får som forklaring på snart den ene og snart den anden skandale. Jeg ser på det der sker, de handlinger, afgørelser, pengestrømmen, politikken der føres... altså det vi får i praksis.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  25 milioner kr. fra S.er !!!!!!!

  Til ansættelse af manupolerene Experter !!!!!!
  En partimaskine som kræver en hvis mental styrke at bryde ud af !!!! De andre partier følger med !!!! og hver parti " får " tilskud fra
  anti-demokratiske " pirater " plus skatteyderne
  yder et tvunget tilskud til det defekte demokrati !!!!!!!!!!! " det er derfor at det går
  skide godt fru kammerherreinde " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DER SKAL EN MR. MAKRON TIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Nyt skattesystem !!! og en anti-ulighedsminister !!
  samt anti-racismeminister !!!! o.s.v. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Venligst hp.

 • Anmeld

  Steen Olesen · Gammel 68'er

  Fatsvag Peter Poulsen

  Når du nu selv spørger, at du ikke fatter pointen.
  Du skriver en masse ting om at have knoklet sig op ved egen sved, og at Nikoline ikke anerkender folks ejendomsret.
  Måske er det MIG, der er fatsvag?
  Jeg kan bare ikke se, at det er det, Nikoline skriver.
  Hun skriver bl.a. om svineriet i Skat, der har kostet samfundet over 100 milliarder, men det nævner du ikke? Er du da ligeglad med det?

 • Anmeld

  Helge Smith

  Hvad vil I gøre ved det?

  Jens-Erik Slengerich, Stephen Louis Van Komen, Peter Poulsen, hans preben pedersen m. fl.
  Nu har vi vist hørt beklagelser og jamren nok. Vi er enige om, at det ikke ser så godt ud.
  HVAD VIL I GØRE VED DET?

 • Anmeld

  Stephen Louis Van Komen · Økonomisk slave

  10år i det private

  Jeg har faktisk et foreslag.
  Hvis man skal bestride en offentligt embede skal man som minimum have arbejdet 10 år i det private erhvervsliv. Det skal gælde for alle lige fra skolelærer til politiker ... ÆÆÆ dronningen undtaget

 • Anmeld

  Peter Poulsen · Metering engineer

  Steen Olesen - spurgte jeg dig ?

  vi kan jo for det meste alle være enige om, hvad der er øknomiske fadæser. Jeg efterlyser løsningen.
  Nikoline fortæller det ikke.
  Er problemet at f.eks. Dong, som Nikoline formentlig ikke selv har bidraget til, er blevet solgt (delvis) og pengene er fyret af på hendes generation bl.a. ? eller er problemet at man aldrig skulle have taget folks penge og investeret dem i den slags virksomheder uden at folk selv kunne bestemme om de så ville sælge deres aktie ?

  Jeg vil helst høre Nikolines svar, fremfor andre læseres fortolkning.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Godt gået, Nikoline.

  Du har fat i noget helt elementært, og du formulerer dig på skrift med skarp ordentlighed. Som en "gammel tusse", der var ung i 60'erne, bliver jeg glad, når I unge engagerer Jer på god og sober måde, for
  *Når en minister med vedholdende mine kan udtale: "Vi vil ikke i dialog med hvem som helst om hvad som helst"....
  *Når det som politiker lykkes at presse DR til at slette udsendelser med slet skjulte trusler om at minimere det offentlige tilskud
  *Når man manipulerer ansvaret for beslutningerne i Tibet-Sagen, så ansvaret bliver placeret hos to betjente
  *Når det udtales, at tålt ophold skal være så utåleligt som muligt
  *Når man med en velbeslået bank i baglommen energisk argumenterer for topskattelettelser
  *Når man giver en lille håndfuld utilpassede unge skylden for sociale problemer i enorme reolbyggerier
  *Når man med brask og bram kaster sig ind i detailstyring og detailovervågning af vuggestuer, børnehaver og folkeskoler og vil effektivitets- og kvalitetsstyre med en uendelighed af Nationalt styrede tests af selv de mindste børn samtidigt med, at man reducerer voksennærværet kraftigt....
  *Når man i tale og handling miskrediterer de offentligt ansatte, hvis arbejdsbetingelser, man selv er ansvarlig for
  *Når man giver mellemledere og lederne i det offentlige skylden for, at de har svært ved med for få hænder at gribe de alt for mange bolde i luften...
  *Når man med oprejst pande kan foreslå, at man vil arbejde for at få minimeret Menneskerettighedskonventionens indhold og mål,..herunder at få ændret Grundloven
  *Når man manipulerende nægter at anerkende ægteskaber indgået i andre kulturer og ved magt nægter ægtepar samliv helt uden at respektere vores egen lovgivning om partshøring
  *Når man med manipulerende lovgivende magtudøvelse tilsidesætter 'Den danske Model'
  osv osv
  SÅ hopper den demokratiske kæde af.
  SÅ har for mange af vores meget højtråbende ledere fået sat sig selv i en for stor, forgyldt, enevældig tronstol, hvorfra der regeres uden hensyntagen til sammenhængskraften og det nærværende liv i virkeligheden udenfor SLOTsholmens mure...
  SÅ kan det ydermere bekymre, hvis de andre, fornuftige politiske ledere taber mælet og gåpålysten....?
  HVOR er det demokratiske lederskab i såvel folketing som i regering blevet af ?
  HVOR er det tværfaglige samarbejde, hvor målet må være at søge fornuftige og ordentlige løsninger blevet af?
  Indimellem synes jeg, at der er alt for længe til, at vi vælgere kan få rystet posen i glasbutikken. For det er jo os selv, der skal tænke os godt om, når vi går til valgurnen.
  Kommunalvalget viste, at danskerne og vælgerne er fornuftige og tænker sig godt om. • Anmeld

  Helge Smith

  Hvor svært kan det være? Skal vi løse det eller skal vi bare jamre?

  http://www.borgertinget.dk/

  Jeg har arbejdet med begrebet demokrati i Danmark i et par år og på højeste. politiske plan siver det lige så langsomt væk fra os. Lad os da få det stoppet!

 • Anmeld

  Stephen Louis Van Komen · Økonomisk slave

  I.R Bertelsen

  Du kunne skrive en sang ; )
  Jeg er virkelig enig med det du der siger.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Gode løsninger?

  I min optik er et af problemerne, at vi har valgt personer, der ingen erhvervserfaring har.
  At stille op til en ansvarsfuld politisk position er rigtigt vanskeligt, hvis man er selverhvervende. Hvem skal passe 'biksen'. medens man er væk? Dermed kommer den politiske indsigt til at mangle viden og indsigt fra virkelighedens realiteter.
  Det er et tydeligt problem, at den faglige viden og indsigt ikke prioriteres, når eksempelvis ministerposter fordeles. Hvis man ikke som minister har den faglige indsigt og viden, så forstår man ikke grundlæggende de termer, der anvendes i dialogerne og mangler den grundlæggende forståelse.
  Kunne man forestille sig en talblind finansminister? Nej.
  Men man udpeger en fiskeriminister, der højst sandsynligt aldrig har fisket, en udlændingeminister, der ikke kan lide udlændinge og en undervisningsminister, der ganske vist er flittig, men som eksempelvis ikke forstår forskellen på termerne 'læring' og 'katederundervisning' samt en ganske vist ret seriøs sundhedsminister, der er cand.mag i kunsthistorie med sidefag i samfundsfag.
  Archilleshælen er,
  ....at man har manglet fagfolk til ministerposterne
  ....og at pressen i for stor udstrækning hopper på sensationens vogn og lader højtråbende politikere føre sig selvpromoverende frem uden at ville påtage sig et ansvar og uden at komme med relevante og brugbare løsninger.
  Hvordan det løses er svært at svare på. Det eneste, vi som vælgere kan gøre, er at tænke os godt om, så vi kan finde og vælge kompetente mennesker, der vil påtage sig ansvaret for en ordentlig ledelse af at vores land.

 • Anmeld

  Erik Nørgaard · Selvstændig

  Tak Nikoline

  Right on, Nikoline.
  Problemet er bare (også når man dømmer ud fra nogle ganske få indlæg) at:
  Sidder du godt i sofaen far?
  Mor vil du ikke have en kage til eller en anden kop kaffe?
  Jah, vi kan jo nok ikke gøre noget ved det; men det går vel også i vores tid. Vi har trods alt et næsten betalt parcelhus og to mindre biler og vi kommer også på ferie.
  Så det er vel godt nok.
  Samtidig har politikere og deres slæng af spindoktorer og DJØF'er i topstillinger opkastet sig selv til Danmarks nye adel, (som vi vel egentlig troede vi var sluppet godt af med) men som enerådende styrer firmaet Danmark og tager sig særdeles godt betalt herfor.
  Så jo Nikoline - vi er jo nok dumme.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Stephen Louis Van Komen

  Tak for ideen og responsen. Desværre er jeg ikke særligt musikalsk, men stiller da gerne teksten til rådighed for en god musiker :-)

 • Anmeld

  Helge Smith

  Kom nu!

  Vi ved jo godt, hvad der er galt og ingen af os kan løse det alene.
  I løbet af dagen har stærkt argumenterende mennesker remset problem efter problem op.
  Skal vi ikke prøve at arbejde med nogle helt seriøse svar eller mener I virkelig for alvor, at det vil I ikke?
  I Borgertinget er vi ved at samle stillere, så vi kan få adgang til næste folketingsvalg.. Lad os da komme i gang med at LØSE problemet i stedet for bare at græde over det!
  Hver eneste en af jer - uanset politisk ståsted - vilel være en gevinst i arbejdet. Vi skal nok få vores demokrati på rette spor igen.

  http://www.borgertinget.dk/

 • Anmeld

  Lone Bording

  Social balance er demokratiets fundament

  Tvangsliberalisering undergraver demokratiet og det er kun de folkevalgte der kan smide de private aktører med snablen i syge ældre og handicappede på porten og bruge vores skattemidler på at sikre vores borgere social frihed og retssikkerhed https://www.avisen.dk/det-vilde-vesten-anno-2015-paa-jobcentrene-har-guldg_339628.aspx

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Stof til eftertanke.

  Erik Nørgård;
  I aften har tv sendt udsendelser om Shu Bi Dua og om Kim Larsen.
  Det får tankerne i gang om, hvad vi gør ved de børn og unge, der om få år skal overtage ansvaret.
  Shub'erne var vokset op i et velstående miljø i Gentofteområdet, Kim Larsen med sin alenemor i nordvestkvarteret i København. Meget forskellige udgangspunkter. Men fordi de fik mulighed for at udnytte deres musiske og sproglige talenter fik de virkelyst og succes.
  **I skolerne har man minimeret og meget omfattende nedtonet de kreative, musiske og manuelle fag til fordel for plads i skemaet til stærk faglighed, konkurrence og nationale tests.**
  Det er de indsnævrede udviklingsbetingelser vi giver i de kommende voksne, selv om vi håber, de vil blive selvstændigt tænkende, åbne, socialt bevidste og iderige voksne mennesker, der har fået selvtillid og virkelyst, fordi de hver især har haft muligheder for at mærke succes ??
  Tænker på en 3. klasse, jeg havde i billedkunst 2 timer ugtl. Den rummede efter sigende en hel del urolige poder. Fandt på, at de skulle medbringe 'skrammel', som de kunne lave 'noget' af. De kom slæbende med alverdens mærkværdigheder og blev så optaget af deres projekter, at jeg som lærer blev helt overflødig. De "urolige poder" havde i stor udstrækning absolut manuelle og kreative kompetencer. Tænk, hvilke oplevelser af succes, de tog med sig, når de hjembragte deres produkter....for i de boglige fag oplevede mange af dem ikke megen succes.
  ....
  At stimulere børn og unges selvstændighed, kreative talenter og virkelyst skal der virkelig satses meget mere på igen. Der er absolut ikke tidsspilde, men en nødvendighed, hvis fremtidens voksne skal kunne bevare lysten til 'at gøre noget ved tingene'. • Anmeld

  Peter Poulsen · Metering engineer

  Danmark er et socialistisk land

  Det er sjovt at læse kommentarsporet her med ord som tvangsliberalisering og lignende.
  Danmark drives, selv under blå regeringer, som et socialistisk land. De såkaldte ultraliberale LA'er er politisk set, blå socialdemokrater.
  Folketinget overordnet, er en regnbuefarve af socialdemokratier.
  Den største forskel er deres floskler for at tiltrække vælgere, som i sidste ende får det samme uanset hvor de stemmer.

 • Anmeld

  poul clausen · Landskabs-entrp.

  Godt langet ud !

  Der findes ikke demokratier / demokrati.

  Vi kan køre hele vejen rundt......Se iran igår. Styret og manipuleret.
  I Rusland stemmer de også !!
  Der sætter han dig i fængsel. Eller slår dig ihjel.

  God søndag.......

 • Anmeld

  Michael

  Al virkelig vigtig information drukner....


  "samfundet" i mere information, og få har en interesse i at huske mere end 24 timer tilbage.

 • Anmeld

  Michael

  Bryd tavsheden...........

  Håber Altinget tillader en copy paste:

  Ubetingede penge, der ikke kan sælges.
  6 virksomheder ejer alle store nyhedsmedier i verden.

  Derfor er det statens opgave at sikre en ikke kommerciel, interesseinficeret nyhedsdækning af hensyn til borgernes retssikkerhed og et vist minimum af åndelig og kulturel frihed.

  Men de skal ikke sejle i samme båd som staten heller.

  Men i hver, sin egen båd.

  Løsningen er ubetingede penge til medier over lange årrækker f.eks 70 år, uden mulighed for salg eller fusion.

  Først da kan et medie gøre sig fri af Big State og Big Corp.  Michael
  Bryd Tavsheden..........

  Der mangler medier, der virkelig udfordrer de udenrigspolitikkens hellige køer.

  Medier, de tør vinkle historierne anderledes end hvad de dikteres af den tanke-kontrol,der udgår fra regeringer og embedsmænd og lobbyister.

  En dygtig, men i Danmark fuldstændig politisk ukorrekt dokumentarist som John Pilger er et eksempel på hvor enøjet og "i seng" med magten medierne desværre er.

  Her er links til et andet udsyn på verden end det pinligt lavpandede og selvundertrykte udsyn, vi af købmandsmæssige årsager mm holder os til:

  Bryd tavsheden og del :

  Påtal elefanten i rummet : Atomvåben.

  https://gomovies.tech/film/the-coming-war-on-china-18580/watching.html?ep=705234

  https://www.youtube.com/watch?v=xUW5-LlLQ1Q

  15 timer siden Anmeld
  Arne Lund · pensioneret trafikrådgiver
  Tak, Michael
  Særdeles nyttige links, men mon de danske medier opdager dem. Pilger er, som du skriver, enten ukendt på danske redaktioner, eller også er han non grata. Godt vi har internettet til at udfylde de mange huller, som danske medier efterlader.
  Nå, men der kan jo ikke blive plads til både alenlange artikler om bagedysten,
  kattens liv og hvad dronningen sagde resp. ikke sagde i sin nytårstale.

  Kære Arne Lund,
  Som du skriver " persona non grata" er det værste en lønslave og dermed ikke-uafhængig "virkelighedsbeskriver kan blive i en gennem kapitaliseret
  verden.
  Pilgers seneste film er "The coming on China" indeholder den ene overbevisende pointe efter den anden.
  Og er financieret ved crowdfunding!!!!!

  Tak, og opmuntret af dit indlæg er her noget af det bedste jeg i min tid har fundet på nettet.

  The New American century: Fuldstændig -slå benene væk under dig- film bl.a. med oplysninger om et helt Herkules fly læsset med 100 dollarsedler, der forsvandt i Irak på få måneder.
  https://www.youtube.com/watch?v=T8v5aPkkrAI

  https://www.youtube.com/watch?v=ESHJmLCFKEk

  https://www.youtube.com/watch?v=pqETNv9mkE0

  https://www.youtube.com/watch?v=uH7a0u2hnY0

  https://www.youtube.com/watch?v=HTpliEOnAu4

 • Anmeld

  Helge Smith

  Snak, snak, snak.

  Og mens I sidder og snakker ... og snakker ... og snakker ... og snakker ... og beklager jer og gør ingenting, sidder der faktisk mennesker bag skærmene der forstår, at vi skal gøre noget.
  De mennesker støtter Borgertingets opstilling, og hvad gør I? I snakker ... og snakker ... og ..
  Kom dog ud i virkeligheden. Det er her, løsningerne er!

  http://www.borgertinget.dk/

 • Anmeld

  Philip Gotthelff · Lokumsmekaniker

  De efterlyser løsninger

  Først en stor tak til Nicoline for video og indslag. Hovedet på sømmet. Tak.
  Et enkelformulerende løsningsforslag er nok umulig. Men hvad med at samle befolkningen i en protest imod de måde og tilladte adfærd som ingen konsekvens har. Hvad med at befolkningen krævede en hævede indsandes som kunne retsforfølge de individer som sidder i folketinget og tror at de kan regerer efter helt andre retsprincipper end alm. Borger i dette land. Hvad med ar befolkningen havde mere trit med om de enkelte folkevalgte levede op til de udsagn som de tidligere har fremsagt. Kort sagt indfør en indstands som har bemyndigelse til at fremsætte arbejdsforhold og regelsæt for de folkevalgte. Giv dem mulighed for ar retsforfølge dem som ikke forstår deres opgave og til sidst mulighed for at afskedige dem som intet forstår i vores folketing. Det kunne måske få dem til at anskue deres opgave som folkevalgte på en mere konstruktiv måde.

 • Anmeld

  Helge Smith

  Hej Philip.

  Hvad med at støtte Borgertingets opstilling?

  http://www.borgertinget.dk/

 • Anmeld

  Michael

  Demokrati eller DEMON-krati.


  De politiske partier varetager partiinteresser, som er sammenlignelige med det vi normalt sammenligner med primiive stammeinteresser.

  Stammeinteresser og gamle slægtsforhold skaber ufred og splid i verden .

  Se på forløbet om finanslovsforhandlingerne!!!, hvor partiinteresser står over alt andet undtagen egne interesser.

  Kapringen og monopolet på demokratiet er forvandlet til et DEMON- krati.

 • Anmeld

  Michael

  De såkaldt "frie" medier undergraver den reelle retssikkerhed.........


  De såkaldt "frie" medier arbejder med begreber og interesser, der forudsætter at "frihed" kun kan opnås gennem det politiske korrekte arbejde, der undertrykker den reelle frihed i tanken og viljen, og undergraver den reelle retssikkerhed for alle mennesker til fordel for de få, om de så er besiddende, intellektuelle eller bare med uselvstændigt politiske ståsted uden hjerterum for andet end sit eget snæversyn.

  Modet til at kalde en spade for en spade findes sjældent frem.
  Istedet møfles der rundt i alle mulige insinuationer, underforståethed og politisk korrekthed.

  Journalistikken idag er gennemsyret af jeg-løshedens driven rundt i alle hjørner og kroge uden egentlig adresse, formål og evne for og med lidenskaben for emnet end ønsket om begæret for opmærksomhed.

  Har en ide ikke medvind i den herskende politiske klasse ignoreres den også i den "frie" presse.
  Håndlangerne, i den "frie" presse for den besiddende klasse, er de intellektuelles illusionære forestillinger om verdens sammenhæng.

  Der er ikke tale om frihed, men en sammensværgelse med den herskende økonomiske og intellektuelle klasse, hvis frihed, det er, der varetages i den "frie" presse uanset om dets ord er på papir eller smeltet sand (computer-chips)

 • Anmeld

  Michael

  De "kyndige" og "frie" mediers opgave.  Få gerne bådene til at vippe.

  Fjern gerne fokus fra det det reelt er vigtigt, som alligevel for længst er "tåget" til af uendelige mængder af ubrugelig information.

  Og hold aldrig de virkeligt ansvarlige til regnskab.

  Så kravler alle op i "fars" båd og vi kan sejle derhen,hvor far gerne vil,
  og har efterladt sin egen båd uden kurs i driven og strømmen for vind og vejr.

  Det er "kyndige" og "frie" mediers opgave.

  Ingen politiker sejler sin egen båd mere.

  Mener aldrig noget andet end kaptajnen på broen. Det vil være dumt.

  Gå ind i partipolitik og opgiv på forhånd at have dit eget standpunkt, ja opgiv andet end at være en del af et stammejeget, der råber op til fordel for sig selv og sine i den lille sekt.

  Gruppesjælen lever og har det godt i dansk politik.

  Hele flokken løber samlet den ene og samme vej ud over afgrunden i kollektiv selvmord og ænser ikke andet end sig selv og sine mål i et spind og en tåge af kæmpe illusionsbegreber:

  Om menneskers sande natur før hele samfundet er opløst og lagt ned i en teknologisk vanvidsabstraktion.

  Hvor det at udbytte din nabo før andre gør det før dig, er din samfundspligt for bruttonationalproduktets og rentens skyld.

 • Anmeld

  Michael

  Den kristne skolastiske tænkning......


  er den, der gør at både Nikoline og Steffen rasmussen har ret:

  Den kristne skolastiske tænkning, udviklet og modnet af især Thomas Aquino , er den, der gør, at vi i vores kultur idag kan tage afstand fra kristendommen og vores eget ophav og kultur og ikke mindst vores peudo-demokrati.

  Thomas Aquino var i en tidligere inkarnation Aristoteles.

  Aristoteles er "opdateret" hos Rudolf Steiner, som er Aristoteles seneste inkarnation.

  Hos Steiner kan man læse om samfundets nødvendige tredeling i erhvervsliv , retsliv og åndliv.

  Idag danner og skaber og socialiserer vi udelukkende samfundet ud fra erhvervslivets behov og "glemmer" mere og og mere retten til at leve i frihed.

  Idag er erhvervslivet den altdominerende kraft, der har magt over al kultur og altid retten på sin side.

  Dermed er medierne og al "oplysning" dømt og vinklet ud fra snævre priviligerede paralelsamfunds interesser.

  Priviigerede parallelsamfund, der desværre er på vej til at slavegøre alle andre "samfund" og individer under deres propritæerer, fogeder, slavepiskere og håndlangere medførende et fuldstændigt hjernevasket og ensrettet samfund, hvor kun "polititsk korrekte" spørgsmål er relevante.

 • Anmeld

  Michael

  En ikke kommerciel, interesseinficeret nyhedsdækning

  6 virksomheder ejer alle store nyhedsmedier i verden.

  Derfor er det statens opgave at sikre en ikke kommerciel, interesseinficeret nyhedsdækning af hensyn til borgernes retssikkerhed og et vist minimum af åndelig og kulturel frihed.

  Men de skal ikke sejle i samme båd som staten heller.

  Men i hver, sin egen båd.

  Løsningen er ubetingede penge til medier over lange årrækker f.eks 70 år, uden mulighed for salg eller fusion.

  Først da kan et medie gøre sig fri af Big State og Big Corp.

 • Anmeld

  Michael

  Hørelsen sidder i benene......


  Hvis politikere og deres håndlangere og spindoktorere, som edderkopper i deres eget net etablerer en dagsorden om at en frøs hørelse sidder i benene.

  Deres eksperter dokumenterer det ved at rive benene af frøen.

  De forskrækker frøen ved at banke i bordet.

  Frøen bliver naturligvis rædselsslagen, men flytter sig ikke.

  Eksperterne råber; "se her har I Jeres bevis.

  Hørelsen sidder i benene."

  Medierne refererer loyalt det overbevisende "bevis."

  De er jo en del af det samme "net", fordi

  den åndelige og kulturelle frihed, og den retssikkerhed, som politikerne burde varetage,

  ikke længere er adskilt fra erhvervslivets altædende interesser.

  Hvis erhvervslivets og deres håndlangeres i folketingets interesser er at hørelsen sidder i benene hos frøen, så opstår der hurtigt en konsencus om at det er rigtigt også hos medierne.

  Se bare diskussionen om ghettoer.

  Problemet er bygningerne.

  Ikke :

  Lav indkomst, der giver lav frihed og mobilitet

  Lav retssikkerhed.

  Lav kulturel og åndelig frihed.

  Især når et adresseret alvorligt problem åbentlyst skyldes økonomisk diskrimination,

  sidder hørelsen altid i benene på frøen, og det observeres og refereres loyalt af pressen, kyndig, "fri", statslig eller ej.

  Ellers bliver pressen selv føde for edderkopperne i centrum af nettet.

 • Anmeld

  Helge Smith

  Hvad foretager I jer egentlig?

  Det er muligt, at akademisk uddannede humanister er de eneste der kan udvikle humanistiske løsninger, men det forhindrer ikke alle andre i at tilslutte sig dem.
  Når løsningerne kommer, holder fornuftige mennesker op med at jamre og begynder at lytte.

  Det her kan godt løses. Det er ikke engang særligt svært. Det svære består i at få folk til at holde op med at jamre.

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Pensionist

  Jorden kalder

  Skal vi nu ikke bare se at komme ned på jorden istedet for denne højtflyvende idealisme - f.eks. at forholde sig til, at der gælder et sæt moralbegreber for medlemmer af Enhedslisten, og et sæt for dem de kritiserer for at beholde eftervederlag. Derimod må Morten Kabel, EL, godt beholde sit på en halv million......jo, moral er godt, venstrefløjsmoral er åbenbart dobbelt så godt.
  Jo kære venner, demokratiet (og dobbeltmoralen endnu en gang) lever skam i bedste velgående.
  Men det har været fornøjelig læsning...

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Helge Schmidt

  Har naturligvis.... også.... orienteret mig på Jeres hjemmeside. Mange spændende tanker. Vil dog lige kommentere, at den fremstår helt anonymt. Det er ikke en god idé.
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Får en lys idè

  I disse tider, hvor krav om nationalt styrede og dikterede tests drysses ud over vores børn fra vuggestue til voksenalder......
  Og hvor man skal gennemføre ....og bestå....en Indfødsretsprøve for at blive dansk statsborger....
  Så får jeg en idè, der sådan set blot følger op på politikernes egne holdninger, forslag og lovgivninger:
  Som folketingsmedlem skal man mig bekendt skrive under på, at man i sit embede vil overholde den danske lovgivning....især Grundlovens bestemmelser. NEN:
  **Ved man, og har man forstået, hvad man selv skriver under på, og har man forstået ansvaret i forhold til Grundlovens intensioner og præmisser herunder de danske demokratiske spilleregler?**
  En sådan 'stopprøve' kunne da være ret formålstjenlig. Eller er det for meget forlangt??

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Tre linjer faldt ud, Sorry

  De faldt ud:
  "Foreslår en "stopprøve", en "Lovgivningsretsprøve", i Grundlovens bestemmelser, som skal bestås for at man kan få anerkendt sin position som folkevalgt i Folketinget og i Regeringen."

 • Anmeld

  Helge Smith

  tak til I.R.Bertelsen.

  Tak, det vil jeg gøre.
  Jeg har ikke gjort det, for det handler ikke om mig. Jeg skal ikke sælge en ideologi, jeg skal ikke have magt og jeg skal ikke tjene penge. Jeg har simpelthen stillet et løsningsforslag op med spørgsmålet: "skal vi have en Grundlovændring der sikrer borgernes medindflydelse på de politiske beslutninger?" De, der mener ja, sender en vælgererklæring. Man kan jo bare læse tråden her for at se, hvor dybe frustrationerne er.

  Vi har ikke engang fået dannet en forening endnu og navnet er endnu ikke godkendt af Indenrigsministeriet, men allerede nu føler jeg mig sikker på, at vi får det nødvendige antal stillere.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Helge Schmidt

  Held og lykke med det hele.
  Vh. I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Enig

  Nu ser vi så hele retsystemet er i spil.
  Med bedrag og manipulationer,,,, HVOR ER LOVGIVERENE.
  OG LOVENS OVERHOLDELSE af de der er betalt for at sikre befolkningen indtil de falske beviser ,???????????????
  Og politikerne og allermest VORT DEMOKRATI og tre delingen af magten.
  Som retvæsnet eé blok ,direkte om ikke ski??? på,, så i al sit vælde direkte søler til og stort set alle offentligt ansatte inkl CHEFEN OG ALLE CHEFERNE POLITI DIREKTØRE o.l

  jae kom til lille freddelige BEDRAGERISKE KORRUPTE DANMARK ,,, ikke bare med almindleige ,men med og via de der er stort betalt for at vi andre osv ,som NU OGSÅ viser frem ,, atselv justis væsnet er de absolut største forbrydere og nedbrydere af vort demokrtai og EUs samt at hele og alt vort fælleskab stoler og er bygget på.
  NU ER SMADRET NED TIL N MINDSTE DETALJE MED DE STØRSTE FORBRYDERE alt andet blegner og fader totalt,selv skatte bedragerne med fra 12 - til over 100 miliarder osv

 • Anmeld

  Helge Smith

  Gå nu ind på http://borgertinget.dk/

  og skriv dit navn og din emailadresse i en vælgererklæring på side 4.

  Vi borgere kan godt løse det her, hvis vi handler i stedet for at jamre.

 • Anmeld

  Helge Smith

  Et anstændigt Danmark

  https://www.youtube.com/watch?v=_53nfQyDv78
  https://www.altinget.dk//artikel/kronik-nikoline-danmark-er-et-defekt-demokrati
  https://www.youtube.com/watch?v=16W0wakjtHU
  http://www.borgertinget.dk/

  Med et grundlovssikret andetting kan vi kontrollere magten, lave undersøgelser, et flertal i Folketinget helst ikke vil have lavet, afsætte ministre der misbruger deres position og standse love der strider imod almene interesser.
  Støt os i kampen for en grundlovsafstemning. Hvem ønsker IKKE, at vi kan kontrollere magten?

Overblik: Grønthøster og gaver på finansloven

Overblik: Grønthøster og gaver på finansloven

ØKONOMI: Finanslovsaftalen for 2019 bevilger 775 millioner kroner til kulturområdet over de næste fire år. I samme periode tages der 756,8 millioner som følge af regeringens omprioriteringsbidrag.