Om  
H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Kronprinsen i Grønland for første gang i flere år

Kronprins Frederik er netop kommet til Grønland for første gang i flere år. Han skal medvirke i et DR-dokumentarprogarm om Rigsfællesskabet.

Redaktionen

Netop som statsministeren med følge har forladt Grønland, får landet nyt fint besøg. 

Kronprins Frederik er ankommet "i det smukke land, hvor minusgraderne på nuværende tidspunkt er tocifrede og vinden bider til", som han skriver på sociale medier og føjer til:

"Her skal jeg de næste dage deltage i optagelser til et dokumentarprogram om Rigsfællesskabet til DR. Optagelserne har været udsat et stykke tid på grund af Corona, men nu ser jeg frem til igen at møde den grønlandske befolkning og genopleve den storslåede natur."

Kongehuset oplyser, at DR-programmet sendes senere på året. Tidligere har Kronprinsen medvirket i et tilsvarende program om Færøerne.

Netop nu tæt ved jævndøgn er lyset for alvor kommet tilbage til Grønland. Men kulden fortsætter - marts regnes som årets næstkoldeste måned i Grønland efter februar. Frederik har gode chancer for at se nordlys, især søndag og mandag.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Konge af Danmark, greve af Monpezat
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), kommandørkaptajn i søværnet (2004), oberstløjtnant i hæren (2004), oberstløjtnant i flyvevåbnet (2004), kommandør i søværnet (2010), oberst i Hæren og Flyvevåbnet (2010)

0:000:00