Kulturen får sin egen plads på Folkemødet 2020

BEGIVENHEDER: Når Folkemødet 2020 åbner 11. juni i Allinge på Bornholm, bliver det med et helt nyt tiltag, nemlig Kulturens Plads.

Når Folkemødet på Bornholm løber af stablen denne sommer, bliver det med en ny geografisk placeret scene "Kulturens Plads" med fokus på den kulturpolitiske debat og kulturel formidling.

Ifølge initiativtagerne skal det til for at "skabe nye formater og nye måder at diskutere kulturen og dens betydning på for det moderne samfund," lyder det i en pressemeddelelse.

Det er i alt 14 kulturelle organisationer er gået sammen om.

Interesseorganisationerne Dansk Live og Danmarks Biblioteksforening er hovedinitiativtagere på projektet, og ifølge direktør i Danmarks Biblioteksforening, Michel Steen-Hansen, er det helt naturligt for organisationen at være med til at skabe rammerne for en kulturscene på Folkemødet.

"Biblioteket er sat i verden for at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet og på den måde være med til give mennesker mulighed for at deltage, og det gør de blandt andet ved at skabe debat og demokratiske samtaler," siger han i pressemeddelelsen.

"Det nære kulturliv er fraværende i debatten"
Esben Marcher, der er sekretariatschef hos Dansk Live, finder det desuden nødvendigt at koncentrere et større fokus på kulturområdet, hvilket er baggrunden for initiativet, forklarer han.

"Der bliver ofte diskuteret overordnet statslig kulturpolitik, når det handler om Det Kongelige Teater og Nationalmuseet. Det skal der også stadig være plads til. Men det nære og lokale kulturliv ude i landet er nærmest fraværende i debatrummet. Det er dybest set det, vi gerne vil have mere af," siger Esben Marcher til Altinget.

Fra Folkemødet begynder, vil Kulturens Plads finde sted på adressen Lindeplads 2B i Allinge, i smørhullet mellem Gæstgiveren og Pilen.

De øvrige samarbejdspartnere til Kulturens Plads er Teater V, Frirummet, Fora, Organisationen Danske Museer (ODM), Forbundet Kultur og Information, Bibliotekschefforeningen, Dansk Kunstnerråd, Dronten, Brønderslev Forfatterskole, Applaus, Dansk Teater og Lolland Kommune.

Forrige artikel Lars Werge: ”Jeg var bange for, at jeg ikke ville finde arbejde igen” Lars Werge: ”Jeg var bange for, at jeg ikke ville finde arbejde igen” Næste artikel Mette Frederiksen vil drøfte corona-kompensation med kulturlivet Mette Frederiksen vil drøfte corona-kompensation med kulturlivet