Kulturinstitutioner bryder reglerne ved indkøb

UNDERSØGELSE: Seks store statslige kulturinstitutioner har i stor stil brudt love og regler for indkøb og EU-udbud. ”Utilfredsstillende,” mener Statsrevisorerne, der også kritiserer Kulturministeriet for passivitet.

Store kulturinstitutioner under Kulturministeriet har jævnligt set stort på love og regler for EU-udbud og statslige indkøb, afslører en ny stikprøvekontrol fra Rigsrevisionen, der har sat sig for at undersøge, om institutionerne er sparsommelige nok.

Og konklusionen er ikke til at misforstå: I talrige tilfælde har Kulturministeriets institutioner ikke fulgt de gældende regler og god praksis for indkøb, der ellers skal sikre, at offentlige institutioner køber ind bedst og billigst.

Sjusk med dokumentation
Undersøgelsen afslører også, at kulturinstitutionerne ofte har sjusket så meget med dokumentationen, at det har stillet dem dårligere. I hvert tredje køb lå institutionerne ikke inde med dokumentation for vigtige beslutninger og dispositioner, hvilket i flere tilfælde har stillet dem dårligere, fordi der efterfølgende opstod tvivl om, hvorvidt en leveret ydelse svarede til det aftalte.

Login