L 181 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Ændret tilbagebetalingsmodel i forbindelse med udvidet dækningsområde for Rejsegarantifonden i ekstraordinære situationer).

Med lov nr. 326 af 31. marts 2020 blev Rejsegarantifondens dækningsområde udvidet til ekstraordinære situationer med det formål at sikre, at en rejsende kan få beløb, der er betalt til rejseudbyderen for pakkerejsen godtgjort, hvis rejsen er annulleret eller afbestilt som følge af ekstraordinære situationer.

Lovforslaget justerer modellen for branchens tilbagebetaling af godtgørelser og refusioner udbetalt efter lovens § 7 a, stk. 1 og 2, og indfører en kombination af individuel og kollektiv hæftelse (en såkaldt hybridmodel). Forslaget indebærer, at den enkelte rejseudbyder alene hæfter for to tredjedele af det beløb, som selskabet har trukket på garantien, mens den sidste tredjedel bæres af branchen kollektivt.

Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at det er hensigten, at en ny dækningsperiode for Rejsegarantifonden fastsættes via bekendtgørelse, således at den følger Udenrigsministeriets rejsevejledning fra den 14. april til og med den 10. maj 2020. Tilbagebetalinger for denne periode vil ske efter de nye regler, mens refusioner og godtgørelser efter § 7 a, stk. 1 og 2, for den indeværende periode vil afdrages efter de nugældende regler.

Loven træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00