Debat

Læs debatten om opgøret med mediestøtten

DEBAT: Altinget satte i løbet af august fokus på mediestøtten. Her blev det diskuteret, om der er brug for en reform af mediestøtten, eller den helt skal væk. Fik du ikke læst debatten, kan du læse den her.

Foto: Colorbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I starten af august satte Altinget fokus på mediestøtten, eftersom debatten igen fik nyt liv.

Blandt andet i et debatindlæg på Altinget, hvor medieordfører Mette Bock (LA) efterlyste større mod til reformer og nytænkning på området. Og i Børsen, hvor chefredaktør Anders Krab-Johansen foreslog, at den direkte statsstøtte til medierne bør udfases over et par år.

Altinget benyttede anledningen og spurgte et nyt hold af debattører: Er det tid til et opgør med eller en reform af den statslige støtte til dagblade og internetmedier?

Mød panelet her og få overblik over deres indlæg her:

Anders Krab-Johansen
Ansvarshavende chefredaktør og direktør, Børsen. Anders Krab-Johansen er tidligere politisk redaktør på TV 2 Nyhederne, Børsen og Ritzau. Han har en master i journalistik og er uddannet cand.scient.pol.

Krab-Johansen: Lad os åbne døren for mangfoldigheden

Troels Mylenberg
Ansvarshavende chefredaktør og direktør ved Randers Amt Avis, Fyns Amt Avis, Århus Stiftstidende og Fyns Stiftsidende. Troels Mylenberg er blandt andet tidligere leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet samt politisk reporter og redaktør på Weekendavisen, Dagen og Ekstra Bladet.

Mylenberg: Fritag digitale medier fra moms

Erik Bjerager
Ansvarshavende chefredaktør og direktør, Kristeligt Dagblad. Erik Bjerager har tidligere været ansat på Danmarks Radio, Børsens Nyhedsmagasin og Børsen. Han er bestyrelsesformand for Ritzau og Dagspressens Fond samt vice president i World Editors Forum. Han er uddannet journalist og har en MA fra School of Communication, The American University, Washington, D.C.

Bjerager: Lad mediestøtten være i fred

Rasmus Nielsen
Formand for Interessenetværket Specialmedierne og ansvarshavende chefredaktør, adm. direktør og udgiver af Altinget.dk. Rasmus Nielsen har tidligere drevet folketingsredaktionen for TV 2-regionerne og har desuden været journalist på Berlingske Tidende, DR, TV 2 m.v. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Specialmedierne: Mediestøtte giver skævhed

Thomas Rønnow
Adm. direktør, advokat, Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Thomas Rønnow har tidligere været HR-chef ved Falck og advokat ved Dansk Arbejdsgiverforening. Han er uddannet cand.jur.

Dagblade om kritik af mediestøtten: Giv os nu arbejdsro

Dagbladene om mediestøtten: Drop smagsdommeriet

Frands Mortensen
Professor emeritus i medievidenskab ved Aarhus Universitet.

Medieforsker: Nytænk den mærkelige mediestøtte

Professor advarer: EU kan tvinge medier til at betale støtte tilbage

Rasmus Nordqvist (ALT)
Medie- og kulturordfører. Rasmus Nordqvist har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han har en bachelor i design ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Alternativet: Medierne skal turde udfordre sig selv

ALT: Stop skyttegravskrig om DR

Søren Søndergaard (EL)
Kulturordfører. Søren Søndergaard har siddet i Folketinget fra 1993-2005 og blev valgt igen ved Folketingsvalget i juni 2015. Han var fra 2007-2014 medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Søren Søndergaard er uddannet svejser og skibsbygger, Lærlingeskolen på B&W Skibsværft.

EL: Skrantende dagblade skal ikke trække DR med i faldet

Enhedslisten: Afskaf licensen

Mette Bock (LA)
Medieordfører. Mette Bock har været medlem af Folketinget siden 2011. Hun har tidligere været programdirektør for DR og prorektor for vidensdeling ved Aarhus Universitet. Hun er uddannet cand.scient.pol. og mag.art.

LA: Lad os få adgang til DR’s budgetter

Britt Bager (V)
Kulturordfører. Britt Bager blev valgt ved Folketingsvalget i juni 2015. Hun er tidligere presse- og kommunikationskonsulent ved Skatteministeriet samt politisk konsulent for Venstre fra 2009-2013. Hun er uddannet master i journalistik ved Syddansk Universitet, cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse ved Copenhagen Business School og cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Venstre: Mediestøtten skal nytænkes

V om medieforlig: Ikke et spørgsmål om for eller imod DR

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00