Debat

Mogens Jensen: Lyt til danskerne – sælg ikke TV 2

DEBAT: TV 2 er i dag danskernes foretrukne tv-kanal. Men ingen ved, hvad et salg betyder for det indhold, som danskerne bruger, og dermed spiller regeringen hasard med TV 2, skriver Mogens Jensen (S).

Foto: ft.dk
Peter Pagh-Schlegel
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mogens Jensen
Kultur- og medieordfører for Socialdemokratiet

Der er ingen garanti for, at der findes en køber, der ønsker, at TV 2 skal tilbyde danskerne det samme gode indhold som i dag.

Mogens Jensen (S)
Medieordfører

Kulturministeren har sat forberedelserne af et salg af TV 2 i gang, fordi regeringen mener, at det er et problem, at TV 2 i dag er statsejet.

Fakta
Deltag i debatten!
Send en mail til [email protected]

Men der er gjort regning uden vært, for hvis man spørger danskerne, så er der ikke et ønske om, at TV 2 skal sælges. Tværtimod mener et flertal, nemlig 66,2 procent af de adspurgte i en ny Wilke-måling, at det ikke er et problem, at staten ejer både DR og TV 2.

If it ain't broke ...
TV 2 er i dag danskernes foretrukne tv-kanal. Og virkeligheden er jo også, at TV 2 siden 1988 har produceret og sendt kvalitetsbetonet indhold med nyheder, underholdning, drama og dokumentarer. TV 2 gør det godt og er en veldrevet kanal. If it ain’t broke, don’t fix it, siger man. Det gælder meget passende også i dette tilfælde.

Derfor er det heller ikke overraskende, at den nye måling viser, at der er ikke er et flertal blandt danskerne for et salg af TV 2. Kun 39 procent af de adspurgte personer i målingen ønsker, at TV 2 skal sælges – altså langt under halvdelen.

Det bør give stof til eftertanke hos regeringen. For hvis ikke et flertal af danskerne ønsker, at TV 2 skal sælges, hvorfor så gøre det?

Regeringen spiller hasard med TV 2
Regeringens bedste svar er, at en privatisering grundlæggende er et ideologisk spørgsmål om, at staten ikke må eje for meget. Den mest liberalistiske regering i nyere tid mener ikke overraskende, at privatisering er en universel mirakelkur – også når det kommer til danskernes adgang til dansk, kvalitetsbetonet medieindhold. 

Men med privatiseringen spiller regeringen hasard med TV 2. For ingen ved, hvad et salg af TV 2 betyder for det indhold, som danskerne bruger.

Vil det betyde reklameafbrydelser midt i udsendelser? Skal der fortsat være public service-forpligtelser med nyheder, sport og underholdning? Skal TV 2’s hovedkvarter og mange arbejdspladser stadig ligge i Odense?

Kulturministeren vil ikke ud med et svar. Det er dog ikke utænkeligt, at store udenlandske mediekoncerner vil være interesseret i TV 2’s gode brand, men langsomt nedprioritere det gode indhold for at tjene flere penge.

Ingen garanti for dansk køber
Jeg er overbevist om, at danskerne fortrækker det TV 2, de kender i dag. Den førnævnte måling viser da også dette. Her siger 58 procent, at TV 2 skal have public service-forpligtelser, hvis stationen skal sælges. Og et stort flertal mener også, at TV 2 skal have en dansk ejer.

Hvis regeringen vil sætte et salg af TV 2 i gang, er udfaldet ét stort spørgsmålstegn. Der er ingen garanti for, at der findes en køber, der ønsker, at TV 2 skal tilbyde danskerne det samme gode indhold som i dag.

Vi er som et lille land nødt til i fællesskab at finansiere godt og mangfoldigt medieindhold på dansk. Derfor er det en dårlig ide at sælge TV 2.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Jensen

MF (S), næstformand for Socialdemokratiet, fhv. minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde
Fagbevægelsens lederuddannelse (LO-Skolen 1999)

0:000:00