Museumsdirektør: KL-satsning på kulturturisme er vejen til national helhedstænkning

DEBAT: Folketinget har diskuteret en national museumspolitik i et årti uden resultat. Der er dog behov for fælles strategiske satsninger på tværs af museer og kommuner, hvis vi vil udvikle kulturturisme og skabe bæredygtige lokalsamfund, skriver Peter Thor Andersen.

Af Peter Thor Andersen
Direktør, Øhavsmuseet

Formanden for KL’s nye tværgående udvalg for kultur, erhverv og planlægning, Leon Sebbelin, slår her i Altinget til lyd for at tænke museumsudvikling og kommunal turismeudvikling tæt sammen.

Netop nu etableres der nye tværkommunale destinationsselskaber for turisme, og det er en perfekt anledning til at tænke i nye partnerskaber og nye strategiske målsætninger på tværs af kommuner og museer. Målet er at få udviklet flere kvalitetsprodukter inden for kulturturisme, der kan give vækst og liv i lokalsamfundene året rundt; ikke alene til glæde for turister fra ind- og udland, men også for lokalsamfundet i øvrigt. Kulturtilbud er et vigtigt parameter, når lokale virksomheder skal rekruttere arbejdskraft, og når familier skal vælge at bosætte sig i et lokalsamfund.

Login