Nationalmuseet oplever stigende besøgstal

ENTRÈ: Besøgstallet har ikke været højere, siden Nationalmuseet i 2016 indførte entrébetaling.

Rane Willerslev har siden sin tiltræden som direktør på Nationalmuseet skabt en del opmærksomhed omkring museet.

Med et tv-hold i hælene, en "kedsomhedsknap" og et kontroversielt Jim Lyngvild-design under en vikingeudstilling har museet skabt overskrifter – og strategien lader til at have virket.

Godt 1,8 millioner gæster har besøgt en af de 20 afdelinger, der hører ind under Nationalmuseet, frem til oktober i år. Et tal, der er 10 procent højere, end det var tilfældet i samme periode sidste år.

Det skriver Kristeligt-Dagblad

Specielt hovedafdelingen i København har oplevet en markant fremgang med en tredjedel flere besøgende end de to foregående år. Samtidig er entréindtægterne i København steget med 65 procent.

Rane Willerslev glæder sig over udviklingen, men påpeger samtidig, at den ikke kan fortsætte, så længe staten sparer.

"Jeg er sindssygt glad for at se flere gæster på museerne. Der er mange vigtige ting omkring det at udvikle Nationalmuseet, men uden en stærk økonomi er der ingen penge til idéudvikling og til at holde på stillinger i en tid, hvor der skæres fra statens side," siger Rane Willerslev til Kristeligt Dagblad.

Nationalmuseet har været omfattet af de årlige besparelser på 2 procent siden 2016, hvor man dog samtidig gav museet lov til at tage entrébetaling. De igangværende finanslovsforhandlinger vil afgøre, om museet skal spare endnu 2 procent af sit driftsbudget i 2020.

Forrige artikel Ny højskole-general: Ny højskole-general: "Hvis man kun er sammen med dem, der har de samme PH-lamper, så lærer man for lidt" Næste artikel Slots- og Kulturstyrelsen får ny  vicedirektør Slots- og Kulturstyrelsen får ny vicedirektør