Ny hjælpepakke til Nordjylland kan rulles ud til hele landet

STØTTE: De københavnske vestegnskommuner kæmper for at undgå restriktioner i stil med dem, der har ramt syv nordjyske kommuner. Nu har regeringen kortlagt, hvordan hjælpen til kommunerne skal se ud, hvis de rammes af nye restriktioner.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) landede fredag en hjælpepakker til erhvervslivet i de kommuner, der er udsat for udvidede coronarestriktioner. 
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) landede fredag en hjælpepakker til erhvervslivet i de kommuner, der er udsat for udvidede coronarestriktioner. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen
Fakta

Hjælpepakke til restriktionsramte kommuner

Udover den udvidede støtte til erhvervslivet har regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet vedtaget følgende støtteordninger til de kommuner, der er ramt af udvidede coronarestriktioner. 

Andet:

Der afsættes en pulje på 15 millioner kroner til delvis dækning af virksomhedernes udgifter til betaling af bod og dagbøder mv. i byggesager mv. For at genstarte turismen styrkes markedsføringen af Nordjylland som destination med 5 millioner kroner.

Hjælp til udsatte borgere:


Der sættes 7,5 millioner kroner af til en ensomhedspulje, der skal modvirke ensomhed blandt borgere i de syv nordjyske kommuner.

Der sættes 1,4 millioner kroner af til uddeling af mad til sårbare familier i de syv nordjyske kommuner.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har desuden 7. november indgået en aftale om en midlertidig lokal lønkompensationsordning for virksomheder i de nordjyske kommuner samt en pendlingslønkompensation for virksomheder og borgere berørte af pendlingsrestriktionerne.

Læs hele aftalen her

Kilde: Erhvervsministeriet

Ingen vil fortænke borgmestrene i kommunerne på den københavnske vestegn for at nærlæse teksten i den aftale, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) fredag landede for virksomhederne i de syv nordjyske kommuner, der har været ramt af nedlukning og restriktioner.

Ishøj og Brøndby Kommune har nemlig den højeste smitteincidens i Danmark over den seneste uge, og en tredje kommune på den københavnske vestegn, Albertslund Kommune, er også blandt de fem kommuner, der har registreret flest tilfælde per indbygger i løbet af de sidste syv dage.

Og regeringens brede aftale, der er indgået sammen med Venstre, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, skal fremover også gælde for de kommuner og regioner, der eventuelt bliver lukket ned.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00