Ny musikplan øremærker midler til skolebørn

MUSIK: Projekter, der samarbejder med landets skoler, styrkes med 23 millioner i Kulturministeriets nye musikhandlingsplan. Pengene tages fra talentudvikling på musikskolerne, der frygter en svækkelse af eliten.

Kulturminister Mette Bock besøgte mandag 2. klasserne på
Hvinningdalskolen i Silkeborg, der er med i projektet OrkesterMester, som musikhandlingsplanen giver
støtte til.
Kulturminister Mette Bock besøgte mandag 2. klasserne på Hvinningdalskolen i Silkeborg, der er med i projektet OrkesterMester, som musikhandlingsplanen giver støtte til.Foto: Fotograf: Frank Nielsen / Kulturministeriet
Peter Pagh-Schlegel

Jeg bakker op om, at vi får løftet arbejdet i folkeskolerne og styrket fødekæden i bunden. Men vi kan være nervøse for, om det sker for meget på bekostning af den mere elitære dygtiggørelse, der skaber fremtidens professionelle kunstnere

Anja Reiff
Danske Musik- og Kulturskoleledere

Børnenes musikudfoldelse er i fokus i den nye musikhandlingsplan, som kulturminister Mette Bock (LA) præsenterer mandag eftermiddag.

Musikhandlingsplanen, der fordeler i alt 157,9 millioner kroner over de næste fire år, vil som noget nyt øremærke 23,2 millioner til tre specifikke projekter, der alle fungerer i samarbejde med landets grundskoler.

Det gælder blandt andet projektet OrkesterMester, der opretter skoleorkestre i små klasser, og Levende Musik i Skolen (LMS), der afholder koncerter og laver musikundervisningsmateriale til folkeskoler over hele landet.

Dokumentation

Se hele musikhandlingsplanen her.

Få overblikket, der sammenligner økonomien i nuværende og kommende musikhandlingsplan, her.


Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00