Ny teaterchef på Det Kongelige Teater præsenteres fredag

TOPJOB: Det Kongelige Teater præsenterer navnet på den nye teaterchef fredag morgen.

Den nye teaterchef på Det Kongelige Teater præsenteres fredag klokken 9:30 på et pressemøde i Skuespilhuset.

Det oplyser Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Stillingen som øverste chef i et af landets største kulturinstitutioner har været ledig siden 30. januar, hvor Morten Hesseldahl valgte at sige sit job op til fordel for en direktørstilling hos forlaget Gyldendal.

21 ansøgere
Der har været 21 ansøgere til stillingen, oplyser bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen, der sammen med bestyrelsens næstformand, Anders Hjulmand, har stået for ansættelsesprocessen.

Da stillingen blev slået op i februar måned, blev der lagt vægt på "en fortsættelse af den moderniseringsproces", der med et kommercielt fokus stiller øgede krav til egenfinansiering via billetindtægter, kommercielle aktiviteter og midler fra sponsorer.

Den strategi har været gældende siden den seneste politiske rammeaftale, der blev indgået i november 2015, hvor teatrets årlige statstilskud gik fra 527 millioner kroner til 492 millioner kroner i 2019.

Den nye kandidat må ifølge bestyrelsesformanden "meget gerne komme fra kulturbranchen", men det er ikke nødvendigt:

”Vigtigere er det, at vedkommende har stor ledelseserfaring, et kulturpolitisk fundament og en evne til at aflæse det politiske landskab. Derfor vil vi heller ikke hente en fra udlandet,” lød det fra Lisbeth Knudsen, da stillingen blev opslået.

Stillingen besættes 1. maj. 

Forrige artikel Dansk Sprognævn: Dansk Sprognævn: "Det deprimerende er, at det ikke giver mening" Næste artikel Ny teaterchef: Kasper Holten vender hjem til Det Kongelige Teater Ny teaterchef: Kasper Holten vender hjem til Det Kongelige Teater