Debat

Paneldebat: Opgør med mediestøtten?

DEBAT: Et nyt debatpanel sætter i den kommende tid fokus på mediestøtten. Er der brug for en reform eller bør støtten helt skrottes? Mød panelet, og se debattørernes debatindlæg her. 

Foto: Colorbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatten om, hvorvidt støtten til dagblade og internetmedier skal reformeres eller helt skrottes, er igen blusset op.

Blandt andet i et debatindlæg på Altinget, hvor medieordfører Mette Bock (LA) har efterlyst større mod til reformer og nytænkning på området. Og i Børsen, hvor chefredaktør Anders Krab-Johansen har foreslået, at den direkte statsstøtte til medierne bør udfases over et par år.

Altinget benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Er det tid til et opgør med eller en reform af den statslige støtte til dagblade og internetmedier?

Mød panelet her.

Anders Krab-Johansen
Ansvarshavende chefredaktør og direktør, Børsen. Anders Krab-Johansen er tidligere politisk redaktør på TV 2 Nyhederne, Børsen og Ritzau. Han har en master i journalistik og er uddannet cand.scient.pol. 

Troels Mylenberg
Ansvarshavende chefredaktør og direktør ved Randers Amt Avis, Fyns Amt Avis, Århus Stiftstidende og Fyns Stiftsidende. Troels Mylenberg er blandt andet tidligere leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet samt politisk reporter og redaktør på Weekendavisen, Dagen og Ekstra Bladet. 

Erik Bjerager
Ansvarshavende chefredaktør og direktør, Kristeligt Dagblad. Erik Bjerager har tidligere været ansat på Danmarks Radio, Børsens Nyhedsmagasin og Børsen. Han er bestyrelsesformand for Ritzau og Dagspressens Fond samt vice president i World Editors Forum. Han er uddannet journalist og har en MA fra School of Communication, The American University, Washington, D.C.

Michael Christiansen
Bestyrelsesformand for DR. Michael Christiansen er blandt andet tidligere direktør på Det Kongelige Teater, departementchef i Forsvarsministeriet og har en lang række af bestyrelsesformandsposter bag sig. Han er uddannet cand.jur. 

Rasmus Nielsen
Formand for Interessenetværket Specialmedierne og ansvarshavende chefredaktør, adm. direktør og udgiver af Altinget.dk. Rasmus Nielsen har tidligere drevet folketingsredaktionen for TV 2-regionerne og har desuden været journalist på Berlingske Tidende, DR, TV 2 m.v. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Thomas Rønnow
Adm. direktør, advokat, Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Thomas Rønnow har tidligere været HR-chef ved Falck og advokat ved Dansk Arbejdsgiverforening. Han er uddannet cand.jur. 

Frands Mortensen
Professor emeritus i medievidenskab ved Aarhus Universitet.

Rasmus Nordqvist (ALT)
Medie- og kulturordfører. Rasmus Nordqvist har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han har en bachelor i design ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Alternativet: Medierne skal turde udfordre sig selv

Søren Søndergaard (EL)
Kulturordfører. Søren Søndergaard har siddet i Folketinget fra 1993-2005 og blev valgt igen ved Folketingsvalget i juni 2015. Han var fra 2007-2014 medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Søren Søndergaard er uddannet svejser og skibsbygger, Lærlingeskolen på B&W Skibsværft.

EL: Skrantende dagblade skal ikke trække DR med i faldet

Mette Bock (LA)
Medieordfører. Mette Bock har været medlem af Folketinget siden 2011. Hun har tidligere været programdirektør for DR og prorektor for vidensdeling ved Aarhus Universitet. Hun er uddannet cand.scient.pol. og mag.art.

LA: Lad os få adgang til DR’s budgetter

Britt Bager (V)
Kulturordfører. Britt Bager blev valgt ved Folketingsvalget i juni 2015. Hun er tidligere presse- og kommunikationskonsulent ved Skatteministeriet samt politisk konsulent for Venstre fra 2009-2013. Hun er uddannet master i journalistik ved Syddansk Universitet, cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse ved Copenhagen Business School og cand.jur. ved Aarhus Universitet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion