Regeringen aflyser festivaler og større forsamlinger frem til september

AFLYST: Roskilde Festival, Kulturmødet Mors og flere andre kulturbegivenheder over sommeren er aflyst, oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften. Forhandlinger om hjælpepakke til kulturen fortsætter.

Den gradvise genåbning af samfundet kommer ikke til at tilgodese de mange større kulturbegivenheder, som skulle løbe hen over sommeren 2020.

Derimod vil alle "større forsamlinger" fortsat skulle aflyses frem til og med august måned.

Det oplyser statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag aften.

"Til alle jer, der har arbejdet hårdt med at planlægge festivaler, markeder og andre store begivenheder hen over sommeren, har jeg desværre også en alvorlig melding. Forbuddet mod de store forsamlinger fastholdes til og med august," siger statsministeren og fortsætter:

"Jeg ved, det er en træls besked at få. I er rigtigt mange ildsjæle, der har slidt og slæbt for at få disse fantastiske arrangementer på benene."

Mette Frederiksen gav allerede dagen forinden i DR-programmet 21 Søndag udtryk for, at chancen for, at sommerens festivaler ville kunne gennemføres, var meget lille.

Arrangører takker for klar besked
Selv om meldingen ærgrer landets livearrangører, er de tilfredse med, at der nu er kommet klar besked.

"Det er selvfølgelig ærgerligt nyt, men vi er glade for, at der nu kommer en udmelding, så festivalarrangørerne ved, om de er købt eller solgt," siger sekretariatschef i Dansk Live, Esben Marcher, i en pressemeddelelse, hvor han også understreger behovet for hjælpepakker.

"Nu må vi se, hvad der kommer i en hjælpepakke til festivalerne. Aflyste festivaler vil ikke kun ramme arrangørerne hårdt. Det vil også være et slag for de lokale kræfter og foreninger og for leverandører og musiklivet generelt. Det er vigtigt, at der også er leverandører til festivalerne på den anden side af coronakrisen," siger han.

Sideløbende forhandlinger om kulturen
Sideløbende med statsministerens pressemøde mandag aften genoptog kulturminister Joy Mogensen (S) forhandlinger med Folketingets kulturordførere, som blandt andet vil se på særskilte hjælpepakker til kunstnere og kulturinstitutioner.

Ifølge Altingets oplysninger har man sent mandag aften landet en delaftale om en kompensationsordning til kunstnere.

Der mangler dog fortsat at blive forhandlet en aftale om kulturinstitutioner, der blandt andet er forhindret i at få kompensation i de nuværende hjælpepakker, da de modtager mere end 50 procent i offentlig støtte.

Forrige artikel Mette Frederiksen vil tage Mette Frederiksen vil tage "en snak" med presset kulturliv Næste artikel Dansk Teater har fundet sin nye direktør Dansk Teater har fundet sin nye direktør