Regeringen fritager olympiske medaljevindere for skat

FRITAGET: Medaljevindere ved de Olympiske og Paralympiske Lege skal ikke betale skat af den præmiebonus, de får af Team Danmark. Det er resultatet af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Hvis man vinder en medalje til de Olympiske eller Paralympiske Lege, skal man belønnes med en skattefritagelse.

Det mener regeringen og Dansk Folkeparti, der er blevet enige om at sportsudøverne ikke skal betale skat af deres medaljebonus fra Team Danmark.

”Når idrætsudøvere repræsenterer Danmark i noget så prestigefyldt og historisk som OL og PL – og gør det godt – så skal vi droppe den naturlige danske jantelovstilgang og belønne dem for det. Derfor er jeg glad for, at vi i regeringen – sammen med Dansk Folkeparti – nu gør medaljebonusserne skattefrie,” siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at skattefritagelsen ikke kun gælder fremover, men også for medaljer, der er vundet ved OL og PL i Brasilien i 2016.

Medaljevindere ved de Paralympiske Lege i 2016 fik, udover deres præmiebonus fra Team Danmark, også en bonus fra en privatfond, og den får de også fritaget fra skat.

Det forventes, at forslaget vil koste mellem 1 og 1,5 millioner kroner per olympisk fireårscyklus, men den samlede sum vil være afhængig af antallet af medaljevindere.

Forrige artikel Nævn bremser aldersdiskrimination på Det Kongelige Teater Nævn bremser aldersdiskrimination på Det Kongelige Teater Næste artikel Mindeord: Erland Kolding Nielsen (70) - af Jens Chr. Grøndahl Mindeord: Erland Kolding Nielsen (70) - af Jens Chr. Grøndahl