Regeringen udtrykker bekymring over EU-lov om regulering af medier

EU-Kommissionen risikerer at gå for langt med sit lovforslag om regulering af medier. Det mener regeringen, som advarer mod unødigt at indskrænke den nationale selvbestemmelse på området. 

EU-Kommissionens lovforslag til en ny lov om regulering af medier landede i Kulturministeriet i september, hvorefter regeringen har overvejet sit ståsted. Nu er det kulturminister Jakob Engel-Schmidt, som skal følge forslaget.
EU-Kommissionens lovforslag til en ny lov om regulering af medier landede i Kulturministeriet i september, hvorefter regeringen har overvejet sit ståsted. Nu er det kulturminister Jakob Engel-Schmidt, som skal følge forslaget.Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Ambitionen om at bekæmpe begrænsninger af pressefrihed er positiv, men alligevel risikerer EU-Kommissionens nye lovforslag at gøre mere skade end gavn i flere medlemslande. 

Sådan kan man opsummere regeringens holdning til EU-Kommissionen lovforslag Media Freedom Act.

Lovforslaget skal blandt andet beskytte journalister mod udspionering, begrænse statslig annoncering og lægger op til at etablere et nyt europæisk medieråd, som skal agere vagthund for pressefrihed.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00