Skaber kulturstøtten et Danmark i to hastigheder?

DEBAT: Et nyt hold af debattører vil i den kommende tid sætte fokus på den geografiske fordeling af den offentlige kulturstøtte. Mød panelet her.  

23,7 milliarder kroner.

Så meget vil staten og kommunerne i år bruge på kunst, kultur og idræt. Men hvordan bliver alle pengene fordelt?

Altinget: kultur spørger et nyt hold af debattører: Sikrer den nuværende ordning bredden og mangfoldigheden, eller er det kun hovedstaden og den såkaldt elitære kultur, der nyder godt af støtten?

Eller er det lige omvendt nu med den nye regering? Skaber den offentlige kulturstøtte i virkeligheden et Danmark i to hastigheder?

Mød hele panelet her.

Bertel Haarder (V)
Kulturminister. Bertel Haarder blev valgt til Folketinget første gang i 1975. Han har tidligere været blandt andet undervisningsminister, integrationsminister samt indenrigs- og sundhedsminister. Han er uddannet cand.scient.pol ved Aarhus Universitet.

Mogens Jensen (S)
Kultur-, idræts- og medieordfører. Mogens Jensen er tidligere handels- og udviklingsminister og har været medlem af Folketinget siden 2005.

Orla Hav (S)
Formand for Folketingets Kulturudvalg. Orla Hav har været medlem af Folketinget siden 2007. Han er uddannet lærer.

Rasmus Nordqvist (ALT)
Kulturordfører. Rasmus Nordqvist har været medlem af Folketinget siden valget i juni. Han har en bachelor i design ved Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Carl Christian Ebbesen (DF)
Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune og medlem af KL’s bestyrelse. Carl Christian har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2001 og organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti siden 2004. Han er uddannet civiløkonom.

Morten Hesseldahl
Teaterchef for Det Kongelige Teater. Han er tidligere kulturdirektør i DR. Han er forfatter og publicist, medlem af bestyrelsen for Dansk PEN og medstifter af den borgerlige tænketank Cepos. Han har desuden været administrerende direktør på Dagbladet Information og formand for Det Danske Filminstitut. Morten Hesseldahl er uddannet i filosofi.

Gitte Ørskou
Bestyrelsesformand for Statens Kunstfond og formand for Projektstøtteudvalget for Billedkunst. Siden 2009 har hun været museumsdirektør for Kunsten - Museum of Modern Art Aalborg. Inden da var hun overinspektør på ARoS. Gitte Ørskou sidder i bestyrelserne for Aarhus Universitet, Spar Nord Fonden og Aarhus Festuge. Hun er uddannet mag.art. i kunsthistorie.

Carsten Holst
Strategisk rådgiver for kulturby Aarhus og leder af Filmby Aarhus. 

Forrige artikel Kunstfond: Regeringen fører symbolpolitik Kunstfond: Regeringen fører symbolpolitik Næste artikel Musikere: Haarders besparelser får voldsomme konsekvenser Musikere: Haarders besparelser får voldsomme konsekvenser