Staten vil kompensere for tab hos koncertarrangører

CORONA: Regeringen præsenterer en hjælpepakke til dansk erhvervsliv, som blandt andet vil kompensere koncertarrangører for økonomisk tab.

Foto: Axel Schütt/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Vi så stadig hellere et regulært påbud, men jeg er glad for, at regeringen gør noget

Esben Marcher
Dansk Live

Regeringen vil nu dække en del af de omkostninger, som virksomheder, sportsklubber og koncertarrangører har fået i forbindelse med aflysninger af store begivenheder.

Det oplyser finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde i Finansministeriet tirsdag eftermiddag.

Flere arrangementer med over 1.000 deltagere er blevet aflyst, siden statsministeren i fredags opfordrede til det for at undgå smitte af coronavirus, hvilket har bragt blandt andet spillesteder og koncertarrangører i økonomisk usikkerhed.

Dokumentation

HJÆLPEPAKKE: Disse tre tiltag skal hjælpe erhvervslivet

1. Kompensation for aflysninger
Arrangører, der i marts måned har aflyst eller udskudt arrangementer med mere end 1.000 deltagere eller arrangementer med under 1.000 deltagere, som var målrettet folk i særlig risiko for coronavirus, for eksempel ældre eller syge, kan søge om kompensation for tabet. 

2. Udskudt moms og skat
Virksomhederne får midlertidigt lov til at udskyde betalingen af moms, arbejdsmarkedsbidrag og indkomstskat. 

3. Ny corona-enhed
Regeringen opretter en corona-enhed, hvor den sammen med erhvervslivet vil drøfte, hvordan man med midlertidige tiltag kan hjælpe erhvervslivet under corona-krisen. Det første møde skal holdes i dag, tirsdag, klokken 18.30, hvor parterne vil koncentrere sig om de erhverv, der har med transport, turisme og oplevelser at gøre.


Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00