TDC-boss skriver brev til Haarder

PUBLIC SERVICE: Det er svært at finde en kommerciel berettigelse for DK4's placering i TDC's grundpakke, skriver TDC-boss Pernille Erenbjerg til kulturministeren efter politisk pres for at bevare tv-kanalen i grundpakken.

Politikerne kæmper for DK4 - men kanalens berettigelse i grundpakken til seerne er svær at forsvare, mener TDC.
Politikerne kæmper for DK4 - men kanalens berettigelse i grundpakken til seerne er svær at forsvare, mener TDC.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Som det nok er bekendt, har DK4 den udfordring, at seertallet på kanalen er fortsat faldende, hvilket betyder, at dens placering i grundpakken er yderst svær at berettige kommercielt.

Pernille Erenbjerg, Administrerende direktør i TDC Group

”Som det nok er bekendt, har DK4 den udfordring, at seertallet på kanalen er fortsat faldende, hvilket betyder, at dens placering i grundpakken er yderst svær at berettige kommercielt,” lyder det i et brev til kulturminister Bertel Haarder fra den administrerende direktør i TDC Group, Pernille Erenbjerg.

Og selv om direktøren slutter brevet til kulturministeren af med at slå fast, at hans betragtninger ”naturligvis” vil indgå i den samlede vurdering af kanalen og dens placering, er der dermed ikke meget, der tyder på, at TDC er til sinds at lytte til bønnerne fra både ministeren og samtlige medieordførere i Folketinget om at bevare den udsmidningstruede, dansksprogede tv-kanal i TDC's grundpakke.

Flere kommer til at betale for noget de ikke ser
”Vi indkøber indhold til vores pakker på vegne af vores kunder, og hvis vi fortsætter med at inkludere DK4 i grundpakken til uændret pris på trods af det faldende antal seere, betyder det, at flere og flere af vores grundpakke-kunder betaler for indhold, som de ikke ser eller sætter pris på,” skriver Pernille Erenbjerg i brevet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00