TDC-boss skriver brev til Haarder

PUBLIC SERVICE: Det er svært at finde en kommerciel berettigelse for DK4's placering i TDC's grundpakke, skriver TDC-boss Pernille Erenbjerg til kulturministeren efter politisk pres for at bevare tv-kanalen i grundpakken.

Politikerne kæmper for DK4 - men kanalens berettigelse i grundpakken til seerne er svær at forsvare, mener TDC.
Politikerne kæmper for DK4 - men kanalens berettigelse i grundpakken til seerne er svær at forsvare, mener TDC. Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

”Som det nok er bekendt, har DK4 den udfordring, at seertallet på kanalen er fortsat faldende, hvilket betyder, at dens placering i grundpakken er yderst svær at berettige kommercielt,” lyder det i et brev til kulturminister Bertel Haarder fra den administrerende direktør i TDC Group, Pernille Erenbjerg.

Og selv om direktøren slutter brevet til kulturministeren af med at slå fast, at hans betragtninger ”naturligvis” vil indgå i den samlede vurdering af kanalen og dens placering, er der dermed ikke meget, der tyder på, at TDC er til sinds at lytte til bønnerne fra både ministeren og samtlige medieordførere i Folketinget om at bevare den udsmidningstruede, dansksprogede tv-kanal i TDC's grundpakke.