Teatrene frygter forsimplet teaterstøtte-debat

TEATER: Statsstøtten til teatrene skal nytænkes, men debatten må ikke kun tage udgangspunkt i, hvor mange billetter teatrene sælger. Det mener Teatrenes Interesseorganisation (TIO), efter tal har vist, at der er stor forskel på, hvor gode teatrene er til at trække folk ind i teatermørket.
Der er brug for en debat om støtten til landets teatre, mener Teatrenes Interesseorganisation (TIO). Men billetsalg og publikumstal må ikke alene danne grundlag for debatten, mener TIO.
Der er brug for en debat om støtten til landets teatre, mener Teatrenes Interesseorganisation (TIO). Men billetsalg og publikumstal må ikke alene danne grundlag for debatten, mener TIO.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Selvom billetsalg og publikumstal er vigtige, er det problematisk, hvis debatten alene kommer til at tage udgangspunkt i det. Når vi har med kunst at gøre, handler det i højere grad om, hvilke visioner og udviklingsmål, man fra politisk side har med området.

Gitta Malling
Formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO)

Der er i den grad brug for en kulturpolitisk debat om, hvordan man kan fordele den offentlige milliardstøtte til landets teatre på en bedre og langt mere gunstig måde.

Men den debat skal ikke alene tage afsæt i, hvor mange billetter de statsstøttede teatre sælger, eller hvor mange folk de årligt lokker ind i teatermørket.

Det er den klare melding fra teatrenes egen interesseorganisation, TIO, efter Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, i sidste uge varslede et opgør med den nuværende støtteordning til teatrene.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00