Udflyttede nævn får millioner til at nedbringe sagspukler

FINANSLOV: Regeringen og Dansk Folkeparti afsætter 120 millioner kroner i alt over fire år til at nedbringe stigende sagsbehandlingstider i blandt andet Erstatningsnævnet og flere klageinstanser under Nævnenes Hus. 

Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen fortæller, at partiet særligt har kæmpet for midler til at få nedbragt sagsbehandlingstiden i Erstatningsnævnet.
Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen fortæller, at partiet særligt har kæmpet for midler til at få nedbragt sagsbehandlingstiden i Erstatningsnævnet.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Det er min forventning, at vi med en ekstraordinær indsats her og nu kan være med til at fastholde lave sagsbehandlingstider i Nævnenes Hus fremadrettet.

Rasmus Jarlov (K)
Erhvervsminister

Det er jo helt utåleligt, at sagsbehandlingstiden er så lang, fordi det har store økonomiske konsekvenser for de mennesker, som det drejer sig om.

Mona Striib
Forbundsformand, FOA

Voldsofre, landmænd og borgere med arbejdsskader venter stadig længere på at få afgjort deres sager.

Stigende sagsbehandlingstider på sager om erstatning, arbejdsskader, natur, miljø, landbrug, fødevarer, fiskeri og planområdet får nu regeringen til at afsætte 120 millioner kroner over fire år til at nedbringe sagspuklerne.

Det fremgår af finansloven for 2019.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00