AFDELINGSCHEF FOR CINEMATEK OG PUBLIKUM TIL DET DANSKE FILMINSTITUT
Har du lyst til at få ansvaret for Filminstituttets publikumsrettede aktiviteter?

Filminstituttets Cinemateksafdeling er ansvarlig for den fysiske filmformidling i Gothersgade i København samt rundt omkring i landet i samarbejde med en lang række samarbejdspartnere. Formidlingsindsatsen står foran en stor og spændende udvikling med åbning af "Filmtaget", som er en 1.700 m2 stor tagterrasse med udendørs udstilling, biograf, café og god udsigt. Det giver rum for nytænkning og udvikling, og behov for at sammentænke og organisere en større publikumsdrift. Du får det overordnede ansvar for at:
 • Skabe store filmoplevelser og events i Cinemateket, der gør filmarven aktuel og vedkommende.
 • Drive forskningsbiblioteket, der bl.a. rummer unikke arkivalier og en af verdens største samlinger af litteratur om film.
 • Udvikle og drive filmstudierne, Film-X, der giver børn og voksne mulighed for at skabe film.
 • Åbne, drive og videreudvikle Filmtaget som en moderne udgave af Danmarks første filmmuseum.
 • Sikre, at aktiviteterne når ud til et mangfoldigt publikum i hele landet i samarbejde med eksterne samarbejdspartnere.
 • Definere tydelige og realistiske mål i en foranderlig verden, hvor Filminstituttets filmformidling følger med tiden og skaber kulturel betydning for så mange danskere som muligt.
Afdelingen består af ca. 30 fastansatte, hvortil kommer et tilsvarende antal studenter og guider i publikumsområdet. Afdelingen har to teamledere, som refererer til Cinemateks- og publikumschefen. Kvalifikationer Som afdelingschef for Cinematek og publikum er det afgørende, at du er god til mennesker. Det gælder både medarbejdere, samarbejdspartnere og dit publikum. Du skal være en anerkendende, inkluderende og samlende leder, der kan skabe retning, mening og struktur for din afdeling og for interne og eksterne samarbejdspartnere. Du er klart kommunikerende og har gennemslagskraft. Du skal have interesse for at skabe gode rammer for både drift og udvikling. Du evner at identificere muligheder og udfordringer, og skabe rum for, at dine medarbejdere selvstændigt løser opgaver samtidigt med at du følger op og er klar til sparring. Du trives med at indgå i relationer med mange mennesker med forskellige fagligheder og personligheder, og det falder dig naturligt at udvikle og vedligeholde netværk og samarbejder med institutioner, virksomheder, organisationer og andre væsentlige aktører inden for film- og kulturområdet. Vi lægger vægt på, at du:
 • Har gode resultater og erfaringer som personaleleder.
 • Har erfaring med og flair for at sætte kultur og kulturarv i spil og viden og interesse for film og filmkunst. Er visionær og tør afprøve nye formidlingsformer, der både afspejler filmens fortid, nutid og fremtid - også for et ungt publikum.
 • Har en veludviklet forretningssans og flair for god kommunikation og markedsføring.
 • Er udadvendt og har en smittende energi, der kan motivere til både vedholdende drift og nyudvikling.
 • Er god til at skabe og drive dit netværk.
Du bliver en del af en arbejdsplads med en uhøjtidelig tone, hvor vi sætter pris på dialog, ligefremhed, ambition, engagement og humor. Vilkår og ansøgning Cinemateks- og publikumschefen refererer til vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard og indgår i Filminstituttets ledelsesgruppe. Løn efter fælles overenskomst mellem Staten og relevant organisation. Stillingen ønskes besat med tiltrædelse den 1. august 2023, og vi forventer at afholde samtaler i uge 25 og 26. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard på [email protected] eller tlf. 2020 1838. Ansøgning, CV og eksamensbeviser skal sendes elektronisk via vores ansøgningssystem. Klik på "Søg dette job" her på siden. Ansøgningsfrist er onsdag den 14. juni 2023. Det Danske Filminstitut opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.
Det Danske Filminstitut er en statsinstitution under Kulturministeriet. Filminstituttet har ca. 180 engagerede medarbejdere, der arbejder for at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger vedblivende udgør en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi og fastholder dansk films stærke position i både ind- og udland.

Du kan læse mere på www.dfi.dk.

Icon
Find Danmarks bedste ledere og specialister, mens de er i job
Opnå unik eksponering med en jobannonce på Altinget og Mandag Morgen
0:000:00