Om  
Anders-Christian Jacobsen
Bo Kristian Holm

Aarhus Universitet udpeger to nye teologi-professorer

Anders-Christian Jacobsen og Bo Kristian Holm er henholdsvis udnævnt til professor og professor MSO på Aarhus Universitet. 

Claudia Steenhard

Anders-Christian Jacobsen og Bo Kristian Holm skal begge forske i dogmatik, men gennem to forskellige vinkler. Det skriver Børsen

Anders-Christian Jacobsen skal forske og undervise i dogmatik med udgangspunkt i oldkirkens teologi. Han påpeger, at hans særlige vinkel på denne opgave er at forske i de første århundreders teologi for at finde inspiration til nutidige formuleringer af kristendommens tankegods. Han har siden han færdiggjorde sin ph.d. i 1998 været ansat som forsker og underviser i teologi på Aarhus Universitet med speciale i dogmatik og oldkirkens teologi.

Bo Kristian Holm kigger ikke helt så langt tilbage i historien. Hans vinkel på dogmatikken kommer gennem forskning i Luther og luthersk teologi samt samspillet mellem teologi, kultur og samfundsudvikling i både fortid og nutid. Bo Kristian Holm er leder hos AU's tværfaglige Lumen-center, der forsker i luthersk teologi og luthersk mentalitet, og han er internationalt anerkendt for sit arbejde med Luthers teologi og gavens økonomi.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00