Om  
Henrik Poulsen

Dansk Forfatterforenings faglitterære forfattere får ny formand

Efter 10 år på posten har Frank Egholm valgt at give stafetten videre til Henrik Poulsen, der er ny formand for Dansk Forfatterforenings faglitterære forfattergruppe.

Martin Mauricio

Mere end 300 forfattere i Dansk Forfatterforenings faglitterære forfattergruppe har fået ny formand. 

Henrik Poulsen afløser Frank Egholm på posten, og styrelse vil under hans formandskab føre "en mere aktiv politik for fagbogen og fagforfatterne".

Særligt skolebogsområdet, hvor fagforfatterens autonomi er presset af standardiserede digitale platforme og begrænsninger i ophavsret, vil være i fokus, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

"Fagbogen er truet. Det er alvorligt, fordi den udgør grundlaget for viden, oplysning og debat," udtaler Henrik Poulsen og fortsætter:

"Fagbogen er vores vidensgrundlag, og det er vigtigt, at vi holder denne genre i live. I Danmark har vi en produktiv gruppe af forfattere, som giver en dansk vinkel på samfund og tilværelse, og som skriver på dansk."

Henrik Poulsen er valgt til byrådet i Furesø Kommune for Socialdemokratiet og selvstændig fagbogsforfatter til mere end 40 fagbøger særligt rettet mod ungdomsuddannelser og professionsuddannelser. 

Han er tidligere gymnasielærer og redaktør for A-pressen.

Den afgående formand Frank Egholm fortsætter som menig medlem af styrelsen for de faglitterære forfattere, der er en del af Dansk Forfatterforening.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Poulsen

Byrådsmedlem (S), Furesø Kommune, formand, Dansk Forfatterforening

0:000:00