Om  
Elsebeth Gerner Nielsen

Designskolen Kolding modtager Designrådets Ærespris 2019

Designskolen Kolding modtog Designrådets Ærespris 2019 for sin betydning for dansk designmiljø.

Julie Rind Rasmussen

Mandag aften modtog Designskolen Kolding Designrådets Ærespris 2019 til Danish Design Award, og dermed er skolen kommet i fint selskab med navne som Verner Panton, Nanna Ditzel og Jacob Jensen.

Mandag aften modtog skolen nemlig Designrådets Ærespris 2019 til Danish Design Award i Industriens Hus. 

Det skriver Designskolen Kolding i en pressemeddelelse

Prisen bliver givet til navne, virksomheder eller organisationer, der på afgørende vis har bidraget til anvendelse og udbredelse af design, og Designskolen Kolding modtog prisen som "en hyldest for en lang og tro tjeneste for designs virke, anvendelse og udbredelse".

I sin begrundelse fremhævede Designrådet skolens mange samarbejder med offentlige og private aktører samt skolens store indsats for at integrere design i virksomheder. 

"Designskolen Koldings arbejde med designmetoder i små og mellemstore virksomheder er helt unikt og er med til at manifestere designprofessionens betydning for ikke bare designvirksomheder i traditionel forstand, men design som innovationsdriver på tværs af virksomhedskategorier," udtaler Thomas Graversen, ejer af Fredericia Furniture og medlem af Designrådet, om prismodtageren.

Designskolen Kolding er en selvejende institution med 340 studerende under Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

"Det er en anerkendelse af et langt sejt træk med at vise, at en kunstnerisk uddannelse kan skabe stor værdi i forhold til de problemstillinger, samfundet og verden står med. Det er samtidig et cadeau til det samlede designmiljø i Kolding. Et miljø, som skolen skylder stor tak," siger skolens rektor, Elsebeth Gerner Nielsen.

Æresprisen var ikke den eneste pris, som Designskolen Kolding fik med hjem. Skolens studerende Maria Viftrup modtog prisen Young Talent for sit kunstprojekt "Temporary Archive of Object Ecosystems" – et projekt, der ligger i krydsfeltet mellem kunst og design. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elsebeth Gerner Nielsen

Formand, Den danske Unesco-nationalkommission, partner, Copenhagen Public Affairs, fhv. kulturminister og MF (R)
cand.rer.soc. (SDU 1986)

0:000:00