Om  
Mogens Voigt Mannering

Dødsfald: Fhv. sparekasse- og fondsdirektør Mogens Mannering (85)

Fhv. direktør for den hedengangne Sparekassen Bornholm og administrator for Sparekassen Bornholms Fond, Mogens Voigt Mannering, Rungsted Kyst, er død, 85 år gammel. Bisættelse 8. juli kl. 13.

Rasmus Nielsen

Mogens Mannering stod i en årrække i spidsen for Sparekassen Bornholms Fond, der uddelte midler til almennyttige formål på Bornholm. Fonden var eksempelvis den første doner ved stiftelsen af Fonden Oluf Høst Museet i 1997.

Han opnåede både at blive far, farfar, morfar og oldefar; Mogens Mannering efterlader sig hustruen Ruth, som han blev gift med i 1965, de tre børn Finn, Annemette og Ulla, seks børnebørn og tre oldebørn.

Mogens Mannering var i årene 1978-1990 direktør for Sparekassen Bornholm og stod efterfølgende for etableringen af Sparekassen Bornholms Fond. Mogens Mannering stoppede som områdechef i Unibank Bornholm i 1991 for så at være administrator for Sparekassen Bornholms Fond indtil sin pensionering i 2004.

Fonden, der har en grundkapital på 90 millioner kroner fra den bornholmske sparekasses egenkapital, har til formål at yde tilskud til almennyttige og velgørende formål på Bornholm. Fonden blev etableret i forbindelse med fusionerne omkring 1990, hvor den bornholmske sparekasse først blev til Sparekassen SDS og derefter Unibank (i dag Nordea).

Udadvendt
I Bornholms Tidende mindes datteren Annemette Mannering sin far:

"Jeg har spurgt min far om, hvorfor han lavede fonden. Han sagde til mig, at det var bornholmernes penge. De skulle ikke sluges af en stor kasse, men komme bornholmerne til gode. Da blev jeg stolt af ham. Det var godt set," siger hun og fortsætter:

"Han var en aktivt menneske, meget udadvendt, et meget stort familiemenneske, og meget humoristisk. Da han stoppede i banken, blev han spurgt, om han ville være vikar på Rønne Privatskole, så det var han i nogle år, hvor han sprang til og underviste i matematik eller historie. Det mest udfordrende for ham var husgerning. En gang imellem underviste han også sit barnebarn, hvilket de syntes var sjovt," fortæller Annemette Mannering til avisen.

Bisættelsen finder sted fra Hørsholm Kirke onsdag 8. juli kl. 13.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Voigt Mannering

Fhv. sparekassedirektør, fhv. administrator for Sparekassen Bornholms Fond
HD

0:000:00