Om  
Piet Van Deurs

Dødsfald: Tv-vært Piet van Deurs (87)

Tv-vært, journalist og forfatter Piet van Deurs er gået bort i en alder af 87 år.

Piet van Deurs gik bort 22. februar om morgenen.

Det skriver DR.

I mere end 40 år har danskerne set Piet van Deurs populære programmer på DR.

Han var blandt andet programredaktør og vært på quizzen Hvad er det? Og mange vil også huske programmet Dronningen tager imod, hvor han talte med dronningen om det danske monarkis historie.

Piet van Deurs journalistiske virke startede i 1949, hvor han kom til Østsjællands Folkeblad og blev udlært journalist. Hans lange karriere på DR begyndte i 1958 ved TV Avisen, dengang TV-Aktuelt.

Siden blev han programredaktør i DR’s kulturafdeling, og senere stod han bag et væld af programmer om historie og arkæologi.

Piet van Deurs skrev desuden en række bøger og holdt foredrag. Da han i 2001 tog afsked med DR, fortsatte han med sin foredragsvirksomhed.

Den folkekære tv-vært havde til trods for sit skrantende helbred appetit på livet til det sidste, fortæller hans kone til DR.

“Han var så glad, og mest af alt var han stadig nysgerrig på livet.
Jeg kan huske, at når der kom nogle og interviewede ham, så endte det altid med, at han interviewede dem,” fortæller Jette Gersdorff van Deurs.

Piet van Deurs modtog mange hædersbevisninger. I 1992 blev han kåret til ridder af Dannebrogordenen, og i 1997 blev han hædret med den litterære Absalon-pris.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Piet Van Deurs

Forfatter, foredragsholder, fhv. programredaktør, DR
journalist

0:000:00