Mindeord af Peter Gæmelke: Fhv. direktør for Danske Spil, H.C. Madsen (67)

Den mangeårige direktør for Dansk Tipstjeneste/Danske Spil, Hans Christian Korsgård Madsen, er død, kun 67 år gammel. Formanden for Danske Spil Peter Gæmelke skriver mindeord.

Hans Christian Korsgaard Madsen
Hans Christian Korsgaard Madsen (1951-2018) Fhv. adm. direktør, Danske Spil
Peter Gæmelke
Peter Gæmelke (64) Bestyrelsesformand, Danske Spil, fhv. præsident, Landbrugsraadet

Det er med stor sorg, og alt for tidligt, at vi i Danske Spil har modtaget meddelelsen om, at tidligere administrerende direktør H.C. Madsen er sovet stille ind søndag 23. september 2018.

Hans Christian Madsen - eller H.C., som han insisterede på at blive kaldt - blev født i Tarm i 1951. Han uddannede sig i byens bank, og i 1977 blev han lederaspirant i Dansk Supermarked. Efter en tur omkring blandt andet Bilka blev han i 1985 administrerende direktør for Ikea, hvor han blev i tolv år. Efter syv år i FDB satte han sig i 2005 i stolen som administrerende direktør for Dansk Tipstjeneste, som det hed dengang.

Under H.C. undergik Danske Spil en større forandring. Dansk Tipstjeneste blev i 2006 til Danske Spil, og H.C. var helt nede i materien, da beslutningen om et navneskifte skulle træffes. Mange var imod, men H.C. stod fast. Tips var ikke længere det spil, der definerede forretningen, men samtidig var grundideen med selskabet ikke ændret. Det var stadig hele Danmarks spilleselskab, og det skulle navnet også signalere.

En af grundene til, at H.C. blev valgt som direktør for Danske Spil, var, at man ønskede ham ved roret, når liberaliseringen af spillemarkedet kom. Da dette skete i 2012, sad Danske Spil ikke og ventede på, at konkurrenterne kom og tog markedsandele. Nej, der skulle være kamp til stregen om hver enkelt kunde. Ingen troede, det kunne lade sig gøre for det gamle statsmonopol at konkurrere på det frie marked, men det kunne det - og det kan det stadigvæk, hvilket i høj grad skyldes H.C.s fremsynede lederskab.

I årene op til sin fratrædelse var H.C. meget fokuseret på at overlevere en virksomhed med en stærk ledelse og økonomi. Langsomt, men sikkert, gennemførte han et generationsskifte i ledelsesgruppen, indtil han var den sidste brik, der manglede. Han afleverede direktørstolen til Susanne Mørch Koch i april 2017.

H.C. var en alvorlig direktør og en vennesæl mand. Han holdt til det sidste meget af Danske Spil. Senest sendte han alle medarbejderne en hilsen fra sit sygeleje, da han stadig holdt sig opdateret på, hvordan det gik på Korsdalsvej.

H.C. efterlader sig sin hustru, to sønner og en datter.

Æret være H.C. Madsens minde.

red@altinget.dk

Tilbage til navnenyt »

Prøv arbejdsmarked gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement