Om  
Mogens Vemmer

Mindeord: Forhenværende B&U-chef i DR Mogens Vemmer (84)

Forhenværende chef for TV-Fakta og DR-Dokumentar og B&U-medarbejder Stefan Samsøe-Petersen skriver mindeord om forhenværende programchef Mogens Vemmer, Hellerup, der er død, 84 år gammel.

Redaktionen

For knap 52 år siden blev der i Danmarks Radio dannet en ny programafdeling: Børne- og Ungdomsafdelingen (B&U), der havde til opgave at producere radio- og tv-udsendelser for børn og unge. Afdelingen fik en programchef, den 33-årige Mogens Vemmer. Den stilling bestred han i mere end 30 år og skabte en afdeling, der var unik.

Mogens Vemmer var en drivende kraft i at udvikle afdelingen, han var det, man kalder en dynamisk chef, og med ham i spidsen blev B&U en programafdeling, der løbende og fornyende fik tilknyttet en hoben unge talenter og dermed fik skabt en 'talentmaskine' med tilbagevendende kurser for nye folk. En afdeling, hvor der var højt til loftet, og som høstede priser og anerkendelse her og internationalt ved at skabe kvalitet og ved at skabe nyt.

Det blev til fantastiske programmer for børne og unge, "kvalitetsprogrammer", som Mogens Vemmer formulerede det. Han havde mod til at lave radio og tv, der udfordrede, ved altid at tale om 'vitaminer' i afdelingens programmer, at kræve, at det skulle være talentfuldt, og når det var provokerende, så o.k., »bare det er begavet«. Det skete i et miljø, der også udklækkede nye talenter, der ovenikøbet har spredt sig til film-, radio- og tv-verdenen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00