Om  
Timme Bertolt Døssing
Jacob Lund Nielsen

Mindeord: Medstifter og partner hos Cabinet DN Timme Bertolt Døssing (45)

Medstifter af Bruxelles-rådgivningsvirksomheden Cabinet DN Timme Døssing er gået bort 3. august i en alder af blot 45 år. Forretningspartner Jacob Lund Nielsen har skrevet mindeord.

Redaktionen

Med Timmes pludselige og tragiske død har vi mistet en far, en søn, en bror, en ven og en europæisk iværksætter, der på alle måder var ud over det sædvanlige.  

Timme fik ting til at ske. Han nøjedes ikke med at lade gode idéer forblive ved tanken – han omsatte dem til handling. Listen af resultater er lang. Men kronen på hans alt for korte livsværk er Bruxelles-rådgivningsvirksomheden Teneo Cabinet DN, som Timme grundlagde i 2005 sammen med mig (Jacob Lund Nielsen).

Timme var kommet til Bruxelles i 2001 som assistent for Torben Lund, Helle Thorning-Schmidt og Freddy Blak, daværende medlemmer af Europa-Parlamentet. Den unge socialdemokratiske cand.polit. så muligheder for iværksætteri i EU-hovedstaden, og han greb dem.

Cabinet DN voksede sig hurtigt til at blive Bruxelles’ største uafhængige rådgivningsvirksomhed. Blandt de kunder, som gennem tiden nød godt af Timmes sikre politiske instinkt og sans for forretning, var store danske virksomheder som Grundfos, Velux og Falck, men også internationale giganter som Starbucks og Microsoft.

Succesen blev også bemærket på den anden side af Atlanten, og i 2017 købte den fremstormende amerikanske rådgivningsvirksomhed Teneo det danske firma for et uofficielt rekordbeløb i Bruxelles.

Den nye ejer var godt klar over, at Cabinet DN i høj grad var en succes på grund af sine to stiftere, så både Timme og jeg fortsatte med at lede virksomheden i de nye globale rammer.  

Timmes virketrang stoppede ikke med Cabinet DN. Han bevægede sig konstant, investerede og startede andre virksomheder, senest et lille boutique-hotel i Bruxelles’ EU-kvarter. Sgt Pepper B&B er ikke bare et hotel, men også en ramme for mange netværksskabende arrangementer i Bruxelles. For eksempel var hotellet det naturlige samlingspunkt for den danske fagbevægelses sommerreception, hvor lederne af de største fagforbund i Danmark deltog.  

For Timme handlede hotellet med Beatles-navnet ikke bare om at gøre en god forretning, han ønskede at bidrage som samlingspunkt for danske interesser i EU-hovedstaden.

Også appen Papafootball, der i dag bruges af de fleste amatørfodboldturneringer i Belgien, restauranten Ego, en række erhvervsejendomme, et indendørs arkitektfirma og senest den irske slagterforretning Jack o’Sheas var en del af det voksende forretningsimperium, som oftest sammen med Cabinet DN-kompagnonen Jacob.

Timme samlede mennesker omkring sig. Han var et naturligt centrum for enhver selskabelighed, fordi han var så utrolig rar at være sammen med. Han kunne godt lide fest, og han evnede som få mennesker med den største naturlighed at veksle mellem champagne, østers, årgangsvine og store velstegte wienerschnitzler ledsaget af koldt, frisktappet øl. Glæden ved begge dele var lige stor.

På fodboldholdet Royal British i Bruxelles var han fast valg som centerforward og topscorer igennem utallige sæsoner.

Vigtigst af alt for Timme var hans børn, Alfred og Irena. Timme delte sin tid mellem Bruxelles og Reykjavik, hvor Alfred og Irena har boet siden 2015. Hans kærlighed til de to og stoltheden over dem var tydelig for enhver, som kendte Timme.

Den islandske familie lærte ham også at sætte pris på natur og udeliv. Ugerne i Reykjavik var dedikeret til børnene og det friluftsliv, som han kom til at elske.

Bruxelles, Reykjavik og København er blevet et fattigere sted uden Timme. Men han har sat uudslettelige aftryk på alt og alle omkring ham.  

Æret være hans minde.

Bisættelsen finder sted lørdag 18. august klokken 14.30 i Søndermarks Kirkegårds Kapel, Store Sal.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Timme Bertolt Døssing

Grundlægger, partner, Cabinet DN

Jacob Lund Nielsen

Forretningschef, Rud Pedersen, formand Media Track Singapore
Cand.scient.pol (Aarhus)

0:000:00