Om  
Karsten Ohrt

Dødsfald: Tidligere museumsdirektør, kunsthistoriker Karsten Ohrt (70)

Karsten Ohrt er gået bort efter længere tids sygdom. Kunsthistorikeren tilbragte syv år som museumsdirektør på Statens Museum for Kunst.

Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Karsten Ohrt er død efter længere tids sygdom. 

Det skriver Ritzau ifølge Berlingske.

Kunsthistorikeren blev 70 år gammel.

Karsten Ohrt var museumsdirektør på Statens Museums for Kunst fra 2007 til 2014, samt var han direktør for Kunsthallen Brandts i perioden 1988 til 2007. 

Den tidligere museumsdirektør sad også som bestyrelsesformand for Ny Carlsbergfondet fra 2014 til 2019.

"I løbet af sin over 40 år lange karriere bestred han en lang række bestyrelses- og topposter. Han er derfor blevet beskrevet som en af de mest, hvis ikke magtfulde, så indflydelsesrige, personer i det danske kulturliv," skriver Jyllands Posten i en nekrolog.

I 2013 blev han formand for Politiken Holding samt Politiken-Fonden og bevarede denne stilling indtil foråret 2022.

Karsten Ohrt var Kommandør af Dannebrogsordenen og har modtaget N.L. Høyen Medaljen - den højeste udmærkelse, som kan tildeles en kunstnerisk formidler - samt Ole Haslunds Legat og Officier dans l’Ordre de Mérite, Luxembourg.

I 2019 meddelte Ny Carlsbergfondet, at Karsten Ohrt trak sig fra stillingen med øjeblikkelig varsel "efter længere tids alvorlig sygdom", selvom han fortsatte i nogle af sine andre hverv, blandt andet som næstformand for Politiken-Fonden og bestyrelsesmedlem i Det Danske Filminstitut.

Han havde en medfødt, musisk åre - og med mere tid til sig selv genoptog han en interesse fra sin ungdom og begyndte at komponere. 

Karsten Orht efterlader sig sin hustru, datter og to børnebørn.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Ohrt

Næstformand for Politiken-Fonden, medlem af Akademirådet, fhv. direktør for Statens Museum for Kunst og formand for Ny Carlsbergfondet (2014-19)
mag.art. i kunsthistorie (Aarhus Uni. 1979)

0:000:00