Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Bock: Risiko for midlertidigt kompetencetab ved udflytning af Sprognævnet

SVAR:

Kulturministeren svarer Mogens Jensen (S), at regeringen mener, at Sprognævnet kan løse deres opgaver fra Bogense. Der vil være omkostninger ved udflytningen, for eksempel kompetencetab, men det er regeringens opfattelse, at nævnet kan genopbygge faglige kompetencer - også fra Bogense. 

Bock: Det koster arkæologiske undersøgelser

SVAR:

Kulturministeren oplyser på vegne af Slot- og Kulturstyrelsen til udvalget, hvor mange penge, der årligt bruges på arkæologiske undersøgelser og screeninger.

Bock: DR vil ikke videregive redaktionelle oplysninger til Folketinget

SVAR:

Kulturministeren oplyser i et svar til Søren Søndergaard (EL), at DR ikke vil videregive redaktionelle oplysninger til Folketinget ud fra "det grundfæstede princip om DR's uafhængighed". Søren Søndergaard kan derfor ikke få oplyst, om statsministerens medvirken i et satireprogram blev godkendt på samme ledelsesniveau, som besluttede, at Johanne Schmidt-Nielsen ikke kunne medvirke i en satirisk julekalender.

Bock: DR afviser at oversende mails om julekalender

SVAR:

Kulturministeren oplyser i et svar til Søren Søndergaard (EL), at DR afviser at oversende mails om redaktionalle indgreb i 'Jul i republikken' med henvisning til princippet om DR’s uafhængighed som beskrevet i radio- og fjernsynsloven.