Nyeste svar

Her kan du læse udvalgte svar fra regeringen til Folketinget

Bock: DR afviser at oversende mails om julekalender

SVAR:

Kulturministeren oplyser i et svar til Søren Søndergaard (EL), at DR afviser at oversende mails om redaktionalle indgreb i 'Jul i republikken' med henvisning til princippet om DR’s uafhængighed som beskrevet i radio- og fjernsynsloven.

Riisager: Aflyst gudstjeneste er "misforstået hensyn"

SVAR:

Undervisningsministeren svarer Marlene Harpsøe (DF), at det er op til den enkelte folkeskole at fastlægge juletraditioner. Men ministeren mener, at det er et misforstået hensyn at aflyse en julegudstjeneste af hensyn til elever med en anden trosretning.

Bock vil involvere Kulturudvalget mere i bygningsfredningsloven

SVAR:

Kulturministeren oplyser til sit udvalg, at hun er positiv over for at involvere udvalget mere i drøftelser af bygningsfredningsloven. Ministeren har dog ikke aktuelle planer om at se nærmere på museumslovens bestemmelser om fortidsminder.

Bock: Sådan defineres et fortidsminde

SVAR:

Kulturministeren oplyser til sit udvalg om begrundelserne for at betegne noget et fortidsminde. Ministeren ser ikke aktuelt nogen grund til at ændre på museumslovens definitioner. 

Bock: DR-direktører har fået 875.000 i vederlag siden 2012

SVAR:

Kulturministeren svarer Søren Søndergaard (EL), at fem DR-direktører tilsammen har modtaget 875.000 kroner i vederlag siden 2012. DR vil ikke oplyse om begrundelsen for udbetaling af vederlagene med henvisning til offentlighedsloven.