Redaktørens skrivebord

MARTS: Hver måned fortæller Altinget: magasins redaktør, Esben Schjørring, hvad der ligger på hans skrivebord. Både det fysisk konkrete og på hans laptop. Hvilke bøger, artikler, podcasts, foredrag og debatter fra den store verden han har mellem hænderne, i ørene eller foran øjnene lige nu.

TV: Best of Enemies
Jeg genså dokumentaren "Best of Enemies" om sammenstødet mellem amerikansk konservatismes store fornyer, William F. Buckley Jr, og forfatteren Gore Vidal, den amerikanske venstrefløjs enfant terrible, under det amerikanske præsidentvalg i 1968.

Det er både historien om to egoer - Buckleys langt mere charmerende i mine øjne - der på én gang ligner og ikke kan udstå hinanden, og historien om debatjournalistikkens oprindelse.

Dokumentaren slutter i en dystopisk stemning, for blev arven fra Buckley vs. Vidal ikke, at tribaliseringen og hooliganiseringen af den offentlige debat udgrænsede den fornuftige samtale? I USA er det blevet et vilkår, men jeg synes også, at det er blevet et relevant spørgsmål for den danske offentlighed.

Login