Redaktørens skrivebord

APRIL: Hver måned fortæller Altinget: magasins redaktør, Esben Schjørring, hvad der ligger på hans skrivebord. Både det fysisk konkrete og på hans laptop. Hvilke bøger, artikler, podcasts, foredrag og debatter fra den store verden han har mellem hænderne, i ørene eller foran øjnene lige nu.

Podcast: Slow Burn
Som politisk journalist bliver det næppe større en Watergateskandalen. Men hvordan var det at gennemleve den, før den blev mytologisk?

Det forsøger Slate-podcasten Slow Burn med den fremragende vært Leon Neyfakh at give et svar på over otte episoder. Han er i arkiverne, finder glemte nøglepersoner frem og interviewer de endnu levende aktører fra dengang. Resultatet er formidabelt.

Navnet Slow Burn hentyder til en fornærmelse, som man først indser som sådan efter noget tid, og det er den gennemgående pointe hos Neyfakh – at der gik lang tid fra indbruddet i Demokraternes hovedkvarter i 1972, til at Watergate blev “Watergate”. Og i mellemtiden blev der udkæmpet en kamp mellem Nixon-administrationen, der bestemt ikke skyede ret mange midler, og politiske modstandere, embedsmænd og journalister.

Login