Redaktørens skrivebord

AUGUST: Hver måned fortæller Altinget: magasins redaktør, Esben Schjørring, hvad der ligger på hans skrivebord. Både det fysisk konkrete og på hans laptop. Hvilke bøger, artikler, podcasts, foredrag og debatter fra den store verden han har mellem hænderne, i ørene eller foran øjnene lige nu.

Lige nu fokuserer vi rigtig meget på data, og derfor overser vi den forandring hardware afstedkommer.
Det har The Atlantic en fed artikel om. En af magasinets løst tilknyttede redaktører, medieteoretikeren Ian Bogost, har set nærmere på Apples Airpods, og han ser store sociale forandringer i deres ledningsløse kølvand.

I en tid hvor skellet mellem offentligt og privat for længst er skredet, fungerede de gamle hvide høretelefoner som et ‘forstyr ikke-skilt’, der optegnede en interimistisk privatsfære; enten fordi man havde en telefonsamtale (hvis man snakkede) eller fordi man sad fokuseret og arbejdede (og hørte musik). Men netop fordi man med Airpods bliver afkoblet telefonen i fysisk forstand, og fordi de kan bruges til Siri, kan vi imødese en fremtid, hvor vi har dem i ørerne hele tiden, men aldrig vide, om de andre hører musik, taler i telefon eller er frit tilgængelige for spørgsmål og samtale.

Bliver Airpods ligeså succesfulde som iPhonen, bliver vi snart en menneskehed med hvide rør hængende fra ørene og endnu mere bundet til vores telefon, end de fleste af os i forvejen bryder os om at være.

Login