Redaktørens skrivebord

NOVEMBER: Hver måned fortæller Altinget Magasins redaktør, Esben Schjørring, hvad der ligger på hans skrivebord. Både det fysisk konkrete og på hans laptop. Hvilke bøger, artikler, podcasts, foredrag og debatter fra den store verden han har mellem hænderne, i ørene eller foran øjnene lige nu.

I årevis efter finanskrisen spurgte man, hvornår der kom en reaktion fra økonomividenskaben. Og det har vi også spurgt om, fordi økonomi igennem de sidste tre-fire årtier har nydt en særlig rolle som overdommer over politik.

Nu ser det ifølge en feature fra Foreign Policy, som har spredt sig som en løbeild (i hvert fald i mit feed), ud til, at reaktionen kommer. 

Titlen på featuren lyder 'Economists on the run' – økonomer på flugt, og på flugt fra hvad, spørger du. Ja, i høj grad de dogmer, råd og formler, de enten har formuleret eller er vokset op med som horisonten for deres virke. Helt specifikt deres vurdering af global frihandel som et spil, der over tid gør alle til vindere. Det tror man ikke helt så nagelfast på længere. 

Login