Guide: Ni navne du skal gå efter på Folkemødet

GUIDE: Bornholm danner for syvende gang i år rammerne om Folkemødet – det politiske svar på Roskilde Festival. Altinget giver dig ni navne, som leverer varen.

Med omkring 3.000 events kogt ned på fire dage kan det være svært at danne sig et overblik over, hvad man bør opleve, mens man er der. Altinget har allieret sig med journalister, meningsdannere og politikere og giver dig her listen over de aktører, som du skal gå efter på dette års Folkemøde.

 

Bertel Haarder,
folketingsmedlem (V)

Her er tale om en lyslevende legende. Bertel Haarder er initiativtageren bag Folkemødet, og når han taler til et arrangement på solskinsøen, er teltet fyldt. Bertel Haarder leverer varen, uanset om det er til en debat om ungdomsserien SKAM, til en diskussion af EU's fremtid eller til morgensang med Højskolesangbogen. Han er vellidt blandt alle, og med sin humor og indsigt i snart sagt alt tryllebinder han publikum. Det er nærmest kættersk at tage på Folkemøde uden at lægge vejen forbi en debat med Bertel Haarder.

 

Henriette Christiansen,
direktør i Egmont Fonden

Når Henriette Christiansen taler til en debat, kan man mærke hendes engagement. Måske har det noget at gøre med, at hun kun takker ja til en debat, hvis hun er engageret i emnet. Hendes indsigt i alt fra fondsopbygning og kunst og kultur til socialt udsatte børn gør debatterne levende og publikum klogere. Oplev hende, hvis du er træt af politikerne og gerne vil høre input fra en uden for Christiansborgs tykke mure.

 

Ida Auken,
folketingsmedlem (R)

Her er en politiker, der ikke forsøger at bilde publikum ind, at hun ved alt. Det er befriende at opleve en politiker, der ikke bare dukker op til en debat for at lire paroler af, men rent faktisk for også selv at blive klogere. Krydret med en god portion humor og masser af selvironi er hun en politiker, der er værd at opleve.

 

 Joachim B. Olsen,
folketingsmedlem (LA)

Manden, som mange på venstrefløjen elsker at hade. Alligevel formår han altid at være saglig, rolig og fattet, hver eneste gang han er i en debat. Uanset om du er enig med ham politisk eller ej, så fremtvinger hans ligetil og ordentlige facon respekt.

 

Lizette Risgaard,
formand for LO

Med Lizette Risgaard er der ikke så meget pis. Hun drikker sort kaffe, taler lige ud af posen og er ikke bange for at sige sin mening. Hendes uhøjtidelige facon er højest atypisk for en topleder og dejligt befriende at være tilskuer til. Hun trækker på et stort bagkatalog af viden om arbejdsmarked og virker altid velforberedt til debatterne.

 

Lars Løkke Rasmussen,
statsminister (V)

Lars Løkke Rasmussen er ikke på listen, fordi han er statsminister – han er på listen, fordi han virkelig er en dygtig formidler. Han formår at balancere sine debatter med humor og skarphed og fremstår aldrig opstyltet eller påtaget. Han blander anekdoter, hundehvalpe og syleskarpe argumenter sammen til en skøn Folkemøde-cocktail, der er værd at lytte til.

 

Connie Hedegaard,
formand for den grønne tænketank Concito

Den tidligere EU-Kommissær er ikke til at komme udenom på Folkemødet. Hendes viden spænder bredt, og hun leverer sine pointer med en overbevisning som få. Når hun taler, lytter både publikum og modstandere godt efter. Ud over at være respekteret og have sin faglighed i orden formår hun at engagere publikum i debatterne, og det er der ikke mange, der kan.

 

Mette Frederiksen,
formand for Socialdemokratiet (S)

Den socialdemokratiske formand kan et eller andet, når det kommer til Folkemødet. Om det er de røde pølser med brød, fadøllene eller den smukke natur, der gør det, er uvist, men Mette Frederiksen brænder altid igennem, når hun holder oplæg på solskinsøen. Hun er ikke den store humorist, men hun fremstår ærlig og lyttende, når hun taler fra scenen eller hilser på de fremmødte.

 

Søren Brostrøm,
direktør for Sundhedsstyrelsen

Det er langt fra altid, at embedsmænd har den store succes på Folkemødets scener. Søren Brostrøm er en undtagelse. Den tidligere overlæge og nu direktør for Sundhedsstyrelsen har klare holdninger til, hvad der rigtig og forkert, og tør skære igennem i diskussioner, der baserer sig på kompliceret videnskab. Tag en tur forbi en af hans debatter, hvis du vil se noget så sjældent som en styrelsesdirektør, der formår at eje scenen.

Forrige artikel Her er politikernes bedste og værste Folkemøde-minder Her er politikernes bedste og værste Folkemøde-minder Næste artikel Status: Sådan står partierne Status: Sådan står partierne
Redaktørens skrivebord

Redaktørens skrivebord

NOVEMBER: Hver måned fortæller Altinget Magasins redaktør, Esben Schjørring, hvad der ligger på hans skrivebord. Både det fysisk konkrete og på hans laptop. Hvilke bøger, artikler, podcasts, foredrag og debatter fra den store verden han har mellem hænderne, i ørene eller foran øjnene lige nu.

Fremtidsforsker: AI kommer til at håndtere dit helbreds algoritmer

Fremtidsforsker: AI kommer til at håndtere dit helbreds algoritmer

KOMMENTAR: Hvor længe går der, inden du har en AI-diæt og apps på din telefon, der gør, at du kender diagnosen før din læge? Og hvad betyder det i et samfund, hvor det offentlige sundhedsvæsen er en hjørnesten i velfærdsstaten, spørger Louise Opprud Jakobsen.