Månedens bøger: Se Peter Skov-Jakobsens boganbefalinger

ANBEFALINGER: Hvad skal man egentlig læse næste gang? Find din inspiration her. Hver måned anbefaler embedsfolk, politikere og andre beslutningstagere bøger i Altinget: magasin. I denne måned anbefaler biskop i Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen tre bøger.

Redaktionen

Ein Leben ist zu wenig. Die Autobiographie af Gregor Gysi
Én af Tysklands meget markante politikere har efterladt eftertiden denne tænksomme og oplysningsrige biografi.

Gysi er en af de politiske skikkelser, som fulgte med fra DDR-tiden og ind i den nye tid i den samlede Forbundsrepublik, og læseren bliver ikke kun underrettet om hans egne politiske tanker, men får også et indblik i en politisk familie og i et system, som det udfoldede sig i DDR.

Gysi er nem at være uenig med, men svær ikke at beundre for sin veltalenhed og for det politiske storsind. Han lytter og diskuterer. Han er ikke advokat for ingenting. Argumentet og sagligheden står i centrum, og så er han i øvrigt passioneret optaget af livet og den måde, vi skaber samfund med hinanden på.

Gysi er bestemt ikke er bange for at blive set, men han er samtidig bemærkelsesværdig uimponeret over sig selv.

Man kan ikke lade være med at lytte, og selvom man lytter til et menneske, der bestemt ikke er bange for at blive set, er han bemærkelsesværdig uimponeret over sig selv.

Peter Skov-Jakobsen om "Ein Leben ist zu wenig. Die Autobiographie"

The Splash of Words. Believing In Poetry af Mark Oakley
Mark Oakley åbner verden for læseren med sin lette og poetiske pen.

I denne bog bliver man taget med ind i poesiens betagende verden. Helt derind hvor man aner, at bag ved hvert eneste ord ligger der en verden og venter på at blive opdaget. Skulle man have glemt fascinationen ved ordenes væsen og verden, og skulle man have glemt, hvad fortryllelse betyder, så ty til denne bog.

Biskop i Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen kommer med denne måneds boganbefalinger.
Biskop i Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen kommer med denne måneds boganbefalinger. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Man skal ikke lade sig afskrække af, at Oakley er præst. Han gør ikke vold på poesien, men han bruger den til at gøre tanken klar for det anelsesfulde, for det mystiske og for hverdagen og det politiske. Han tager læseren med rundt i den forgrenede verden og viser, at sproget ikke er det værste vi har, og at verden er åben, hvis vi tør læse den tænksomme og dybsindige digter.

Evig protest af Jörg Lauster
Den, der måtte interessere sig for det kulturelle og det teologiske, skal unde sig selv denne lille indføring i, hvad protestantisk teologi kan være.

Man møder en åbenhed for verden, for kulturen og for det sociale og en dyb forståelse for traditionen. Det er en indføring i den religion, der ikke går til i heltedyrkelse af faderfigurer, ikke dyrker et nidkært dogmatisk system og ikke forguder kirkeinstitutionen. B

ogen er et indlæg i reformationsåret – og et af de bedste, jeg har læst. Her er en teolog, der vil vise reformationens anliggende for det senmoderne menneske, og hans anliggende er at vise, at religion er for frie ånder.

Han beskriver den liberale kulturprotestantisme, der er åben for det helliges mangfoldige tilsynekomster i verden og som utrætteligt og tappert protesterer mod det absurde og har tillid til den godhed, der er kommet ind i verden. Læselet og tanketung.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skov-Jakobsen

Biskop, Københavns Stift, rådsformand, Folkekirkens Nødhjælp, formand, Grænseforeningen
cand.theol. (Københavns Uni. 1993), MA (University of Hull 1992)









0:000:00