DI utilfreds med udskudt prisloft på vand

VAND: DI er stærkt utilfreds med, at prisloftet på vand alligevel ikke træder i kraft næste år. Det betyder ekstra regninger til virksomheder, der i forvejen er pressede, mener DI.
Anders Jerking

Med udskydelsen kan mange store vandforbrugende virksomheder se frem til store ekstraregninger i år.

Bjarne Palstrøm
Miljøchef, DI
Prisloftet på vand er blevet udskudt et år og skal nu først træde i kraft i 2011. Det har politikerne bag vandsektorloven besluttet. KL og Danva er tilfredse, men det er DI langtfra.

"Vi er stærkt utilfredse med, at vandsektorloven ikke træder i kraft 1. januar 2010. Vandpriserne er steget mere end 10 procent hvert af de seneste to år. Med udskydelsen kan mange store vandforbrugende virksomheder se frem til store ekstraregninger i år, idet det er vores forventning, at vandforsyningerne ikke vil holde vandpriserne i ro. De øgede omkostninger til rent vand og spildevand kommer på et meget dårligt tidspunkt, hvor store dele af erhvervslivet allerede er hårdt ramt af den økonomiske afmatning," siger Bjarne Palstrøm, miljøchef i DI.

Han undrer sig over, at KL og Danva ikke mener, at vandsektoren er parat til indføre prisloftet allerede i 2010.

"Alle parter inklusive Danva og KL har været med forhandlingerne om først loven og dernæst de forskellige bekendtgørelser. Derfor er der en indgående viden om det nye prisloftsystem. Alle har været bekendt med, at der ville være et såkaldt 'fjumreår', hvor de nye vandforsyninger skulle finde sig til rette med prisloftsmodellen og samspillet med det nye vandtilsyn," siger Bjarne Palstrøm.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00